Haberler

Sivas Olaylarının 22. Yılı

68'liler Birliği Vakfı üyeleri, Sivas olaylarında ve Başbağlar katliamında hayatını kaybedenleri andı.

68'liler Birliği Vakfı üyeleri, Sivas olaylarında ve Başbağlar katliamında hayatını kaybedenleri andı.

Vakıf üyeleri, Sivas olaylarının 22. yılı nedeniyle Taksim'de bir araya geldi. Taksim Anıtı'na çelenk bırakan grup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Galatasaray Lisesi önüne gelerek basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan 68'liler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Zülkadiroğlu, her iki katliamın, toplumun ulus olma bilincinde ve ortak yaşama kültüründe derin yaralar açtığını söyledi.

Olayların, ülkenin ve toplumun etnik ve mezhepsel temelde bölünmesine, bağımsızlık ve cumhuriyetin tasfiyesine hizmet ettiğini dile getiren Zülkadiroğlu, "Madımak'ı ateşe veren gladyo güdümlü irtica, uğursuz eylemini yaparken, 'Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak' diye bağırıyordu. Biz bunları, 'Kanlı Pazar'dan tanıyoruz. Başbağlar'da da 33 köylüyü katleden emperyalizm güdümlü bölücülük ise köylülerin üzerine, 'Kahrolsun TC' diye bağırarak kurşun yağdırdı" diye konuştu.

Madımak katliamının Alevilere yoğun bir "algı operasyonu" olduğunu ifade eden Zülkadiroğlu, şunları kaydetti:

"O günlerden başlayarak Madımak katliamının ideolojik siyasi akıl hocası olan emperyalist güçler, cumhuriyete, laikliğe ve aydınlanmaya yönelik bu tertibi, 'Sünni bir rejim olan cumhuriyetin Alevilere saldırısı' olarak sunmaya başladılar. Madımak tertibini, cumhuriyet ve vatan düşmanı karakterinden arındırarak, salt bir 'Alevi ve Kürt katliamı' diye anıyorlar. Başbağlar katliamının ise adını bile anmıyorlar."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Galatasaray Taksim Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title