Haberler

Sivas Olaylarının 21. Yılı

KESK Dönem Sözcüsü Bal: "İnsanlık tarihine bu olayla utanç sayfalarından birini ekleyen Türkiye, ne yazık ki Madımak katliamıyla yüzleşemedi"

Sivas olaylarının 21. yılı nedeniyle KESK Dönem Sözcüsü Süleyman Bal tarafından basın açıklaması yapıldı.

Çiftlik Caddesinde toplanan KESK, DİSK, TMMOB ve PSAKD üyesi grup, ellerindeki çeşitli dövizlerle cadde üzerinden Uğur Mumcu Parkı'na kadar yürüdü. Burada grup adına açıklamada bulunan KESK Dönem Sözcüsü Bal, Madımak olaylarının üzerinden 21 yıl geçtiğini anımsatarak, Sivas katliamını unutturmayacaklarını söyledi.

Sivas'ta gerçekleşen katliamı unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Bal, "İnsanlık tarihine bu olayla utanç sayfalarından birini ekleyen Türkiye, ne yazık ki Madımak katliamıyla yüzleşemedi. Arkasındaki karanlığı aydınlatamadı. Katliamın siyasi sorumluları organizatörleri adaletin karşısına çıkarılamadı. Tıpkı, 1 Mayıs Çorum, Maraş, Gazi katliamının aydınlatılamadığı gibi. Gerçekten laik, evrensel insan hak ve özgürlüklerinin güvencede olduğu, hiç kimsenin kaygı duymadığı bir ülkeyi mutlaka inşa etmeliyiz. Türkülerimiz kardeşçe söylenmeli, derelerimiz özgürce akmalıdır. Sivas katliamında yaşamını yitirenleri saygı ile anıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından grup, bağlama eşliğinde söylenen türkülerin ardından dağıldı. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Bal Türkiye Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title