Haberler

Sivas Olaylarının 21. Yılı

BBP Genel Başkanı Destici: "Keşke böyle bir acı yaşanmasaydı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas olaylarına ilişkin, "Keşke böyle bir acı yaşanmasaydı. Dönem dönem Türkiye'yi kamplaştırarak çatıştırmaya çalışanlar oldu. Yaklaşık 22 sene geçmiş kim bunu tezgahladı hala ortaya konulmadı. Bu da devletin bir ayıbıdır" diye konuştu.

Destici, parti genel merkezinde, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMEMEKDER) Genel Başkanı Satılmış Çalışkan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Destici, Türkiye'de emeklilerin mağduriyetleri olduğunu, yüzde 80'inden fazlasının açlık sınırı altında maaş aldığını savundu.

Adaletsiz gelir dağılımı olduğunu, milli ve dini geleneklerin adaleti emrettiğini dile getiren Destici, 1999 yılındaki ile aynı işi yapmış 2014'teki emekli arasında bin 200 lira farkın açıklanamayacağını, hükümetin intibak yasasını çıkarıp, adaletsizliğe son vermesi gerektiğini belirtti.

Emeklilere banka promosyonunun verilmesinin gereklilik olduğuna da değinen Destici, promosyonun devlet bütçesine ek bir yükünün de olmadığını söyledi. Destici, yüksek olan sağlık kesintilerinin makul düzeye çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Yaklaşık 22 sene önce "madımak faciası"nın yaşandığını hatırlatan Destici, "Keşke böyle bir acı yaşanmasaydı. Dönem dönem Türkiye'yi kamplaştırarak çatıştırmaya çalışanlar oldu. Yaklaşık 22 sene geçmiş kim bunu tezgahladı, hala ortaya konulmadı. Bu da devletin bir ayıbıdır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasını da değerlendiren Destici, "Başbakan'ın resmi olarak adaylığını açıkladıktan sonra istifa etmesi gerekir" dedi.

-"Emekliliğe standartların getirilmesini talep ediyoruz"

TÜMEMEKDER Genel Başkanı Çalışkan ise Emekliler Haftası olması dolayısıyla partileri ziyaret ederek, emeklilerin sorunlarını aktardıklarını belirtti.

Emeklilerin en büyük sorununun intibak olduğunu ifade eden Çalışkan, emekliliğe standartların getirilmesini talep ettiklerini söyledi.

İntibak sorunun yanı sıra gelir ve aylıkların artışının enflasyona endekslenmesini ön gören yasa maddesinin değiştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Çalışkan, 2000 yılından itibaren SSK ve Bağ-Kur emeklilerine milli gelirden pay verilmediğini savundu. Çalışkan, sağlık alanında emeklilerden katkı payı alınmamasını istedi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Satılmış Çalışkan Mustafa Destici Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title