Haberler

Sivas Olaylarında Katledilenler Avcılar'da da Anıldı

Sivas'taki madımak Oteli'nde 2 Temmuz 1993 tarihinde yakılarak katledilen 33 aydın İstanbul Avcılar'da da anıldı.

Sivas'taki madımak Oteli'nde 2 Temmuz 1993 tarihinde yakılarak katledilen 33 aydın İstanbul Avcılar'da da anıldı.

Anma etkinliği CHP Avcılar Kadın Kolları tarafından, Avcılar Belediyesi Kültür Sanat Parkı'nda yapıldı. Parkta bulunan Sivas katliamında hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Edibe Sulari'nin heykeli önünde 33 aydın için saygı duruşu yapıldı. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Türkiye Cumhuriyeti temellerinin Sivas'ta atıldığını hatırlatırken, "Sivas'ta 22 yıl önce bugün emperyalist emellerle Cumhuriyeti yıkma girişiminin provası yapılmış, bir katliam gerçekleştirilmiş 33 aydın ve sanatçımız yaşamını yitirmiştir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü; Sivas'ın birlik ve beraberliği ile mümkündür. Bu nedenle 2 Temmuz'u unutmadan 4 Eylül ruhunu yaşatmak gerekir. Burada Sivas katliamında hayatını kaybeden, Türk Halk Müziği sanatçısı Edibe Sulari'yi heykeli önünde, diğer acı kayıplarımız aydın ve sanatçılarımızla birlikte ölümlerinin 22. yılında saygıyla anıyoruz" dedi.

Anmaya katılanlar 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta yaşamını yitiren 33 aydın ve sanatçının fotoğraflarının önüne karanfil bıraktı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Avcılar Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title