Haberler

Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Anısına Doğaya '2009' Keklik Bıraktı

Muhsin Yazıcıoğlu anısına doğaya '2009' keklik bıraktı SİVASLI bir iş adamı tarafından Antalya'da yetiştirilen 2009 adet keklik, Büyük Birlik Partisi(BBP) merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğum yeri olan Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde doğaya bırakıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu anısına doğaya '2009' keklik bıraktı

SİVASLI bir iş adamı tarafından Antalya'da yetiştirilen 2009 adet keklik, Büyük Birlik Partisi(BBP) merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğum yeri olan Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde doğaya bırakıldı.

Antalya'da keklik yetiştiriciliği işiyle uğraşan Sivaslı iş adamı Bilal Aydın, 2009 yılında Kahramanmaraş'ta helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına bir kamyon kekliği Sivas'a getirdi. Yazıcıoğlu'nun doğum yeri olan Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı köyü yakınlarına getirilen keklikler doğaya bırakıldı. Kekliklerin üremesi için Elmalı köyü sahası en az 3 yıl ava kapatıldı. Öte yandan kekliklerin ayaklarındaki bilekliklerde bulunan "Muhsin Yazıcıoğlu" yazısı dikkat çekti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Sivas Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kekliklerin besin, su ve barınma ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.

Antalya'da keklik üretimiyle uğraştıklarını söyleyen iş adamı Bilal Aydın, "Rahmetli Başkanım Muhsin Yazıcıoğlu'nun köyüne keklik salmayı düşündük. Milli Parklar Koruma Müdürlüğü gözetiminde doğaya 2009 tane keklik saldı." dedi. Elmalı köyü muhtarı Murat Yıldırım ise "Doğal hayatı canlandırmak amacıyla doğaya bırakılan keklikler için hemşehrimiz olan Bilal Aydın Bey'e teşekkür ediyoruz. Muhsin Başkanın ölüm yılına hitaben 2009 tane keklik bölgemize bırakıldı. Biz de elimizden geldiği kadar özen göstereceğiz ve onları koruyacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Antalya Elmalı Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title