Haberler

Sivas - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin Açılışını...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin açılışını yaptı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, öğle saatlerinde karayolu ile memleketi Sivas'a gelerek Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne yapılan yeni tesislerin açılış törenine katıldı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin açılışını yaptı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, öğle saatlerinde karayolu ile memleketi Sivas'a gelerek Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne yapılan yeni tesislerin açılış törenine katıldı. Törene Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve bazı il protokol üyeleri ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan törende, Yıldız Dağı'nın tanıtım filmi gösterildi. Törende konuşan Bakan Yılmaz, Sivas'ın bir değer kazandığını ve kentin çeşitli kültür zenginlikleri olduğunu belirterek, "Sivas kültür turizmi için bir marka mıdır? Markadır. Sağlık turizmi için de potansiyel vardır. Kangal Balıklı Kaplıca'yı sağlık turizmi olarak değerlendirmek lazım. Termal turizmde de imkanları var. Sıcak Çermik ile bu merkez arasındaki mesafeyi ve hava alanı bağlantısını da önümüzdeki dönemde gerçekleştirdiğimizde, aynı gün hem termal turizmden hem de kış turizminden yaralanabilmek mümkün olacak" dedi.

"SİVAS'IN YILDIZI PARLIYOR"

Bakan Yılmaz, yapılan bu tesisin Sivas'ın kalkındırabileceğini belirterek, "Devlet üzerine düşeni gereği gibi yaptı. Bundan sonra iş Sivaslı hemşehrilerimize düşüyor. Buranın tanıtımını yapacağız, buradaki hizmeti en üst seviyede kaliteli olarak vereceğiz ve önümüzdeki dönemde yılda 500 öğrencimizi kayakçı olarak yetiştireceğiz. 10 yılda 5 bin öğrenci yapar. Bunların içerisinde inşallah Türkiye'yi yurt içinde ve yurt dışında katkıyla temsil eden sporcularımız çıkacaktır" dedi. Bu eserin ortaya çıkmasında çok sayıda kurumun katkısı olduğuna da dikkat çeken Yılmaz, "Yıldız Dağı ile Sivas'ın Yıldız'ı parlıyor. Sivas'ın geleceğinden umutluyuz. Şunu inanarak söyledik, Sivas'ın da Türkiye'nin de bugünü dünden her bakımdan daha iyi oldu. İnşallah bir olursak beraber olursak Sivas'ın da Türkiye'nin de yarını bugünden daha iyi olacaktır. Bundan hiç şüphem yoktur." dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler kurdele keserek, pistler, mekanik tesisler, yapay karlama, buz park, otel, 2 günübirlik tesis, 2 kütük ev, idari ve teknik bina, sağlık evi, karakol binası, meteoroloji istasyonu ile mesire alanlarının açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından, "Sivas'ın Yıldızı Parlıyor" projesi kapsamında kayak merkezinde eğitim alan öğrenciler, Türk bayraklarıyla kayak gösterisi yaptı. Daha sonra Yılmaz ve beraberindekiler, açılışı yapılan tesisleri gezdi.

Geçen yıl da 24 Ocak tarihinde yine Bakan Yılmaz'ın katılımı ile kayak tesislerinin sezon açılışı gerçekleştirilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Yıldız Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title