Haberler

Sivas Merkezli 18 İldeki Fetö/pdy Operasyonu

Sivas merkezli 18 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen eski 3 emniyet personeli daha tutuklandı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 zanlının daha Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüpheliler Y.A, M.T. ve Ü.Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sivas merkezli Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa, Muğla, Amasya ve Tokat'ta başlatılan soruşturma kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksekokulunda görevliyken Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 108 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Daha önce işlemleri tamamlanan zanlılardan 55'i tutuklanmış, 20'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki 21 şüphelinin emniyetteki işlemleri ve firari 9 zanlının yakalanması için çalışma sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title