Haberler

Sivas Kongresi'nin 97. Yıl Dönümü

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, terör örgütlerinin, FETÖ'sü, PKK'sı, DAEŞ'i, PYD'si ve YPG'sinin bu vatanı parçalama girişiminin nafile ve beyhude olduğunu söyledi.

Sivas Kongresi'nin 97. yıl dönümü nedeniyle Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen törende konuşan Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın selamlarını Sivas'a getirdiğini belirtti.

Cumhuriyet tarihinde çok önemli ve müstesna bir yeri olan, 2 Eylül - 18 Aralık 1919 tarihleri arasında milli mücadele karargahı olarak kullanılan Sivas Kongre binasının TBMM tarafından tarihi dokusunu koruyacak şekilde restore edildiğini vurgulayan Aydın, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi haline getirildiğini aktardı.

Aydın, 108 gün boyunca milli mücadeleye merkezlik eden ve bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararların verildiği yer olan Sivas'ta, insanların milli mücadelenin azminde ve sevdasında olduğunu dile getirerek, "Cumhuriyetimizin temellerinin atılmasına ev sahipliği yapan, milli iradeyi hakim kılan Sivas halkına da şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Tarihin bu dönemde Sivas Kongresi ve kongrede alınan kararlar kadar Sivaslıları da yazdığına dikkati çeken Aydın, milli mücadele döneminde Sivaslı anaların ve bacıların gösterdiği fedakarlıkların hafızalarda yer etmesi gerektiğini anlattı.

Aydın, Türk milletinin üzerine düşeni yapmaktan hiçbir zaman geri durmadığının altını çizerek, "Ne vatan müdafaasında ne Kurtuluş Savaşı'nda ne 1919'da ne de 15 Temmuz'da." ifadesini kullandı.

Sivas Kongresi'nde alınan kararlardan birisinin "milli sınırlar içerisinde vatan bölünmez bir bütündür ve parçalanamaz" olduğunu anımsatan Aydın, şöyle konuştu:

"Ne kadar şer örgüt varsa ne kadar terör örgütü varsa FETÖ'sü, PKK'sı, DAEŞ'i, PYD'si ve YPG'si hepinize söylüyorum; Nasıl parçalayacaksınız bu vatanı? Kimden aldığınız akılla, arkanıza aldığınız hangi güçle, hangi dirayetle bu milletin karşısına çıkacaksınız? Canları pahasına, tankların, silahların, bombaların karşısına dikilen vatandaşlarımızı yok sayarak mı? Kendisine 'vur' emri verildiğinde bu emrin aynı zamanda kendi şehadet emri olduğunu bile bile emri yerine getirmekten zerrece tereddüt etmeyen Ömer Halisdemir'e mi karşı? Sivas'a, bu millete karşı mı? Nafile, beyhude.

15 Temmuz'da o gecenin tek bir izahı vardır, o da kimliklerini, akıllarını ve ruh sağlıklarını kaybedenlerin, şer çetelerinin eline maşa olanların, milletine, devletine, tarihine, mukaddesatına ve vatanına yaptığı ihanettir. Bu ihanete karşı bu asil millet milli iradesine sahip çıkmış, demokrasi meydanlarında nöbet tutmuş, başkomutanlarının arkasında durmuş, sözünü asla ikiletmemiştir. 'Haydi sokağa, haydi meydanlara' demesiyle birlikte akın akın, dalga dalga sel olmuş, tanklara, F16'lara göğsünü siper etmiştir. Bu aziz milletimiz sizlerle, Sivaslılarla, 79 milyon insanla ne kadar gurur duysa azdır. Ama bunu tarih yazacak."

"79 milyon birbirimize daha da kenetlendik"

Aydın, tarih yazmakla öteden beri tanışıklığı olan bu milletin, 15 Temmuz'da bir kez daha destan yazdığına işaret ederek, tüm dünyanın neslin uyanışına bir kez daha şahit olduğunu vurguladı.

Şehadete eren 241 vatan evladının tarihe mertlikleriyle geçtiğini ifade eden Aydın, tarihin vatanları için şehit düşenleri unutmayacağına, menfur saldırı girişiminde bulunan vatan hainlerini de asla affetmeyeceğine dikkati çekti.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, tarihin 15 Temmuz'da haini hainliğiyle, merti mertliğiyle yazacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Ülke ve millet olarak her zaman olduğu gibi bugün de yolumuza çıkanlara karşı dik durabilmeyi bir kez daha başardık. Milletimiz inançla, sabırla, özveriyle gerçekleştirdiği mücadele sonucunda kararlılığını ve azmini tüm dünyaya ispatladı. Bu tavrıyla tüm dünyaya örnek gösterilebilecek milli bir duruş sergiledi. Bütün dünyaya milletin, vatanın, bayrağın ne demek olduğunu, değerler için canı vermek ne demekmiş bir gecede gösterdi. Bu millet onursuz bir şekilde yaşamaktansa, manda ve himaye altında yaşamaktansa, 'bir kez ölürüm, onurlu bir şekilde ölürüm' diye tüm dünyaya bir kez daha haykırdı. Milletimiz ahde vefa etmiş, bizi bölmek ve ayırmak isteyenlere karşı tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olarak idrakinde olduğumuzu açıkça net bir şekilde bir kez daha ortaya koymuştur. Milletçe ağır bir imtihandan geçtiğimiz bu süreçte Rabbim'e şükürler olsun ki 79 milyon birbirimize daha da kenetlendik. Birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirdik. Dini, milleti, ırkı ve vatanı olmayan bütün terör örgütleri milletimizin dik duruşunu asla bozamayacaklardır. Ne kadar terör örgütü olursa olsun, ne kadar oyunları olursa olsun, ne kadar zalim efendileri, üst akılları olursa olsun bu milletin dik duruşunu asla bozamayacaklardır. Birlik ve beraberliğimize asla gölge düşüremeyeceklerdir."

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliğinin konser verdiği törende, restorasyonu tamamlanan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin açılışı da gerçekleştirildi.

Törene, Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun ve Habib Soluk, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Garnizon ve 5. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kip, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Aydın PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
title