Haberler

"Sivas Kongresi'nin 94'üncü Yılı Kutlandı" Haberine Ek

TBMM Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 4 Eylül Sivas Kongresi kutlamaları kapsamında geldiği Sivas'ta yerel televizyon kanallarının düzenlediği ortaklaşa canlı yayına katıldı.

Tbmm Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 4 Eylül Sivas Kongresi kutlamaları kapsamında geldiği Sivas'ta yerel televizyon kanallarının düzenlediği ortaklaşa canlı yayına katıldı. Ortadoğuda ve Müslüman ülkelerde yaşanan olaylara ilişkin bir soruyu değerlendiren Cemil Çiçek, "Bu Müslümanlar ne zaman aklını başına alacak. Ne zaman bu tuzaklara düşmeyecek. Ne zaman kardeş olduklarını hatırlayacak. Silaha sarılarak, sarin gazıyla, kimyasal gazlarla İslam dünyası nereye varacak. Dış güçler var diyorlar. Bunlar doğrudur da sen de yaptırma. Allah Hans'a akıl verdi de Hasan'dan mı esirgedi. Niye her defasında Hasanlar akılsızlık yapıp Hans'ın tuzağına düşüyor. Aklımıza başımıza alıp bunlardan ders çıkaralım" dedi.

Başörtüsü konusunda da açıklamalarda bulunan Çiçek, "Türkiye'de başı açık kapalı kol kola yürüyor. Her şeyi kanunla çözemeyiz. Hoşgörü en büyük kanundur. Kafamızın içine bakalım. Toplum bu konuyu çözmüş, siyasetçiler de bunun üzerine siyaset yapmamalı. Halkın arasında böyle bir problem yok" dedi.

'YENİ ANAYASA BORCUMUZ'

Yeni Anayasanın ise bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Çiçek, şöyle dedi:

"Bunu vatandaş istiyor. Bizler taahhüt ettik. 4 Parti yaklaşık 23 aydır çalışıyoruz. Yeni bir anayasayı milletin önüne koymamız lazım. Koymazsak sorumlu oluruz. Siyaset kurumu ciddi ölçüde güven kaybına uğrar. O zaman siyasetin kendisi sorgular hale gelir. Bu siyaset, partiler ne işe yarıyor. Darbe olacak da birileri gelip mi düzeltecek. Anayasa'yı düzeltmemiz lazım. Siyasi partiler kanunu, seçim kanunu yeni baştan ele alınmalı. Bunlar siyaset hukukunun da en temel yasalarıdır. Bunlar düzeltilmeden yola arızalı arabayla devam ederiz. Bu bize sorun çıkarır. Artık bu Anayasa ile Türkiye dış dünya ile rekabet edemez. Çünkü, Her gün yeni anayasal bir sorun çıkacak biz hep onları konuşacağız. İç politika, iç gerginlik konuşacağız. Bu sorumluluğu bir kez daha siyasi partilere hatırlatıyoruz. Bu bizim borcumuz, milletimiz alacaklı. Milletimiz alacağını iyi takip etsin."

'ULUSLARARASI BASKI ARTIRILMALI'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise Suriye'de yaşananlarla ilgili bir soru üzerine, kendi halkına saldıran Beşar Esad'ın da Suriyeli olduğunu belirterek, halkının demokratik talepleri karşısında, tank, top, füze ve kimyasal silah kullanmaktan çekinmediğini söyledi. Bakan Yılmaz füze, uçak, kimyasal silah kullanan bir kişide ölçü ve izanın olamayacağını ve Beşar Esad'da da bunu gördüklerini söyledi. Esad'ın halkını böcek gibi gördüğünü ifade eden Yılmaz, kimyasal silah kullanımının uluslararası toplam tarafından yasaklandığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Sorumluluk sahibi olan uluslararası toplumların bireylerinin yeter demesi, dur demesi lazım. Demezlerse kendi itibarlarını kaybederler. Birleşmiş Milletleri'in 5 daimi üyesi var. Her güç aynı zamanda sorumluluk getirir. Bu dünya insanın yaşama hakkını koruyabilmeniz lazım. Kimyasal silah uluslararası toplumca yasaklanmışsa bunun sağlanması lazım. Beşar Esad'ı destekleyen devletler, uluslararası sözleşmenin ihlal edildiği anda açık sesle bunu söyleseler hiç şüpheniz olmasın görevinden çekilirdi. ABD, 'eğer bundan sonra kimyasal silah kullanırsanız bunu görmezden gelmeyeceğiz' dedi.

Bu cezalandırma Esad'ın gitmesine neden olur mu onu uluslararası toplumun düşünmesi lazım. Esad'ın gitmesine, rejimin gitmesine neden olur mu yoksa 1-2 yıl daha tutup binlerce kişiyi öldürmesini mi bekleyeceğiz. Demokratik dönüşüm için uluslararası baskının artırılması lazım. Türkiye'den bu konuda destek talep edilirse destek vermeye hazır olduğumuzu beyan ettik. Umarız bu değişim en kısa zamanda gerçekleşir."

'ÇÖZÜM SÜRECİ MİLLETİN TALEBİ'

Terörle mücadele ve demokratik açılım konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bakan Yılmaz, terör nedeniyle ülkede 30 bin kişiyi kaybettiklerini belirtti. Sürekli öldürmek yerine, diyalog yoluyla konuşarak bir çözüm arayışına girdiklerini anlatan Bakan Yılmaz şöyle dedi:

"Bunlardan bizim Türk milletini rahatsız edecek hiç bir husus yoktur. Doğuda 30-40 yıldır gidilmeyen dağlara gidiliyor. Bir güven var artık. Milletimizi rahatsız eden hususlar da var. Bölücü örgütün renklerini, sembollerini, resimlerini bir süre sunup propaganda yapıyorlar. Ama bunun o coğrafyadaki genel tutum olmadığını, biraz sabredersek bunu aşacağımızı düşünüyoruz. Çözüm süreci milletin talebi. Bu milletinin talebi karşısında kim durursa ezilir. Kaybeder. Milletin değerleri değerlidir. İyi bir yönde gidiyoruz. Milletin duası bizimle olsun. Bu zor bir süreç. PKK'nın sadece Türkiye'de bir kontrol mekanizması olsa konuşması kolay. Ahtapot gibi. Başkaları etki edebilir. Bu süreç o nedenle zordur. Niyetimiz hayır, akıbeti de hayır olur diye düşünüyoruz. Geldiğimiz noktada milletin kaybettiği bir şey yok. Hiç bir yere ocağa ateş düşmedi. Apo'nun resmi asılmış. Bu noktada savcılarımız var. Hukuka aykırı durumlar varsa, bunu yapanlar hukuk düzeninde hesabını verir. Bu süreç iyi yolda gidiyor."

İLÇELER SERGİSİ GEZİLDİ

Canlı yayın sonrası Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilçeler sergisini ziyaret ederek stantları gezdi. Burada Çiçek ve Bakan Yılmaz'a Akıncılar ilçesinde yetiştirilen kavunlardan hediye edildi. Bakan Yılmaz ise, Kangal İlçesi standında gördüğü kangal köpeklerini sevdi. TBMM Başkanı Çiçek ve Bakan Yılmaz daha sonra kentten ayrılarak havayolu ile Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemil Çiçek Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title