Haberler

Sivas,kayseri Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi

Bakü, Tiflis, Ceyhan Boru Hattı, Cumhuriyet Üniversitesi ortaklığında yürütülmekte olan ‘Sivas-Kayseri Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi’ kapsamında Sivas Ziraat Odası işbirliğinde çiftçi örgütlenmesi ve üreticilere yönelik tarımsal desteklemeler konulu eğitim toplantısı düzenlendi.

Bakü, Tiflis, Ceyhan Boru Hattı, Cumhuriyet Üniversitesi ortaklığında yürütülmekte olan 'Sivas- Kayseri Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi' kapsamında Sivas Ziraat Odası işbirliğinde çiftçi örgütlenmesi ve üreticilere yönelik tarımsal desteklemeler konulu eğitim toplantısı düzenlendi.

Ziraat Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Tarım Kredi Kooperatifi Sivas Bölge Müdürü Ömer Efe, Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Musa Kalebayır, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Çetindağ, Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Murat ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Eğitim toplantısının açılış konuşmasını yapan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Çetindağ, tarımın her ülkede çok önem verilen bir sektör olduğu gibi, çiftçiliğin de saygı duyulan bir meslek olduğunu belirterek, "Bizim ülkemizde Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren bu anlayış benimsenmiştir. Çünkü tarım sektörü, stratejik bir sektördür; tarım, gıda üreten bir sektördür. Ülkemizin en eski ve en köklü kuruluşları arasında yer almasının ve uzun bir tarihi geçmişe sahip olmanın yanında, Ziraat odamız ve birliğimiz, temsil ettiği kitle açısından da çok önemli ve güçlü bir çiftçi kuruluşudur " dedi.

Tarım Kredi Kooperatifi Sivas Bölge Müdürü Ömer Efe, kooperatifin önemi ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Murat, birlik ve kooperatiflerin önemi, Sivas-Kayseri Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında ki desteklemeler hakkında katılımcılara sunumda bulundu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kayseri Ceyhan Bakü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title