Haberler

Sivas Kanalizasyon Taşınca Kurbağa Larvaları Telef Oldu

Kanalizasyon taşınca kurbağa larvaları telef olduSİVAS'ta bir çok lisenin yer aldığı okullar bölgesinde yağmur yağışı sonrası taşan kanalizasyon nedeniyle binlerce kurbağa larvası telef oldu.

Kanalizasyon taşınca kurbağa larvaları telef oldu

SİVAS'ta bir çok lisenin yer aldığı okullar bölgesinde yağmur yağışı sonrası taşan kanalizasyon nedeniyle binlerce kurbağa larvası telef oldu.

Sivas'ta geçen hafta etkili olan şiddetli yağmur yağışı sonrası Gültepe Mahallesi Farabi Caddesi Okullar Bölgesi'ndeki kanalizasyon taştı. Taşan kanalizasyon nedeniyle bölgedeki binlerce kurbağa larvası kanalizasyon sularında bölgeye akarak telef oldu. Etrafa saçılan larvalar ve pis kokular nedeniyle harekete geçen Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri okullar bölgesini dezenfekte etmek için ilaçlama çalışması yaptı. Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisi Gökhan Aytekin, "Alanda su baskınından dolayı dezenfekte çalışması yapılıyor. Onun dışında larva çalışması yapılacak. Uçkunla mücadele çalışmamız olacak. Alandaki koku, mikrop oluşumu veya sinek oluşumunu engellemek için çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gültepe Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title