Haberler

Sivas'ın Yıldızları Parlıyor' Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Sivas İl Özel İdaresi ve diğer kurumların ortaklaşa yürüttüğü ' Sivas'ın Yıldızları Parlıyor' Projesinin tanıtım toplantısı Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altunsoy, Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Milli Savunma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü İbrahim Yasak, bölgenin köy muhtarları ve kayak eğitmenleri katıldı.

Sivas için çok önemli bir yatırımın hizmete girdiğini kaydeden Ayhan, "Sivas bir değer daha kazandı. İnşallah bu değeri hep beraber ülkemizin de gündemine oturtarak merkezimizi ulusal ve uluslararasında temsil edeceğiz. Bu dağda ki çocuklar buranın gülüdür. Bu bölgenin insanları her güzelliği hak ediyor. 'Sivas'ın Yıldızları Parlıyor' projesinin startını 330 öğrenci ile verdik. Projeye sosyal bir yön de katılım olsun istedik. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz sevgi evlerinde kalan yetenekli, öz güveni olan çocuklarımızı da bu projeye dahil etti. Bu yılın en anlamlı en iyi projesinin bu olduğunu düşünmekteyim" diye konuştu.

Türkiye'de 9 bin, Sivas'ta ise 300 civarında lisanslı kayakçının olduğunu kaydeden Ayhan, "Kısa, orta ve uzun vadeli projelerimiz var. İnşallah öyle bir zaman gelecek ki ülkemizdeki lisanslı kayakçıların yüzde 50'si Sivas'ta olacak. Bu heyecan ve canlılık olduktan sonra bunu başaracağımızı düşünüyorum. Bu kayak sporunda devamlılığı sağlayacak bir projedir. Projeyi destekleyen herkese teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut ise bu sporun çocuklar üzerinde çok büyük faydalar sağlayacağını ve çocukların öz güvenlerinin daha da artacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Salih Ayhan, eğitim alan çocuklar ile birlikte kayak yaptı.

İl Özel İdaresi ve diğer kurumların ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, 7 - 17 yaş arasında toplam 330 çocuğa 10 ayrı grup oluşturularak profesyonel kayak eğitimi veriliyor. Proje kapsamında temel duruş ve durağan alıştırmalar, yürüyüş, tırmanma, düşme-kalkma, düz kayma, kar sapanı duruşu, kar sapanı dönüşü, tekme dönüşü, yamaç kayma, basit dönüş, çukur tümsek geçişi, temel paralel dönüşü gibi eğitimler profesyonel kayak eğitmenleri tarafından çocuklara anlatılıyor. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Savunma Bakanlığı Salim Kılıç Salih Ayhan Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title