Haberler

Sivas Hizmet Vakfı Lisans Öğrencilerine Burs Verecek

Sivas Valiliği bünyesinde kurulan Sivas Hizmet Vakfınca 5 bin lisans öğrencisine burs verilmesi hedefleniyor.

Sivas Valiliği bünyesinde kurulan Sivas Hizmet Vakfınca 5 bin lisans öğrencisine burs verilmesi hedefleniyor.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, burs kampanyası için İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Salonu'nda toplantı gerçekleştirildi.

Vali Davut Gül, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl başlatılan bu projenin belli bir ölçüde amacına ulaştığını belirterek, "5 bin lisans öğrencisine burs vermek istemiştik. 2 binin üzerine çıktık. İnşallah bu sene 5 bin hedefini buluruz. Bu projeye katkısı olan başta vakfın yöneticileri olmak üzere mütevelli heyetine, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Vakfın hazırda parası bulunmadığını vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Hayırsever para verdiğinde bunu öğrenciye verebilme şansımız var. Geçen yıl bazı hayırseverlerimiz 100 burs verdi, bazılarıysa 1 burs verdi bazıları da 1 bursun 1 aylığını verdi ama geldiğimiz noktada aldığımız her kuruşun hesabını verebilecek durumdayız. Zaman zaman bizlere öğrenciler başvuruyor. Burs talep edenleri en ihtiyaçlı öğrenciden başlayarak belli kriterlere göre sıralıyoruz. Bu senede geçen yıl olduğu gibi burs verenleri ve burs alanları web sayfamızda yayınlayacağız. Burs başvuruları 10-30 Eylül tarihleri arasında elektronik ortamdan alınacak. Ekim ayı içerisinde de kaç öğrenciye burs verileceği belirlenecek, kasım ayında da burs ücretleri yatırılacak. Ben ve hanımefendi, 5 tane öğrenciye burs vereceğiz. Herkesi imkanları ölçüsünde bu projeye destek olmaya çağırıyorum. Bu gençler, hepimizin ve onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Sivaslılar sahip çıkmazlarsa bu gençler, mağdur olacak vevbunun sonucunda da istenmeyen durumlara sapma eğilimleri gelişebilecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title