Haberler

Tutuklanan Tuğgeneral 'Cemaatçi' Olduğunu İtiraf Etti

Güncelleme:

Sivas 5'inci Piyade Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, cemaate 10 yıla yakın hizmet ettiğini söyledi. Sağır, "Balyoz ve Ergenekon operasyonlarının ardından uzaklaşmaya başladım." dedi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

15 Temmuz günü Fethullahçı Terör Örgütü darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Sivas 5'inci Piyade Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, cemaatle yakından ilgisi olduğunu itiraf etti.

SERİ TOPLANTILARA KATILDIM İTİRAFI

Sağır, savcılıktaki ifadesinde, cemaatle yakından ilgisi olduğunu, zaman zaman yurtlara ve evlere gittiğini, seri toplantılara katıldığını söyledi.

"10 YIL SÜREYLE CEMAATE HİZMET ETTİM"

Fethullah Gülen cemaati ile yakın ilişkisi olduğunu anlatan Sağır, "1988-1992 yılları arasında cemaatle yakın ilgim vardı. Bu süre zarfında evlere ve yurtlara gidiyordum, toplantılara katılıyordum. 10 yıl süreyle cemaate hizmet ettim. 2007 yılından sonra özellikle Balyoz ve Ergenekon operasyonlarının ardından uzaklaşmaya başladım. İlişkimi askıya aldım" dedi.

"EMRİ SAÇMA BULDUĞUM İÇİN UYGULAMADIM"

Sağır, darbe girişimi ile ilgili emri saçma bulduğunu ve o nedenle uygulamadığını, bombalamalar karşısında çok üzgün olduğunu da söyledi.

GECEYİ SİVAS VALİSİ İLE GEÇİRDİ

5'inci Piyade Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, darbe girişiminin ardından gece geç saatlerde valilik binasına gelmiş ve geceyi Sivas Valisi Davut Gül ile geçirmişti.

SIKI YÖNETİM KOMUTANI OLARAK ATANACAKTI

Darbe başarılı olsaydı Sivas Sıkı Yönetim Komutanı olarak atanacağı ortaya çıkan Sağır, sabah saatlerinde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500

Yorumlar (9)

hiçbirine peşin peşin inanmayın.:

Darbeci denilen generallerin bir çoğu darp edilmiş gözüküyor. Neden acaba ? Benim aklıma tehditle ve darpla bu ifade metinlerinin önceden imzalatılmış olma ihtimali geliyor. Bu fotoğrafta görünen darp edilmiş gözükmüyor ancak bir şeyler mi vaad edildi acaba ? Çok büyük bir oyun mu dönüyor ?

10
18
yanıtYanıtla
manyak biri rumuzuyla yazana:

herşeyden önce bu askerin böyle bir ifade verdiği yüzde yüz kesin değil, medya son derece taraflı ve bir o kadar da tutarsız haberler veriyor. İkincisi bir insanın başına silah dayayıp ''ya şu kağıdı imzala ya da canını alırım'', dersen o insana herşeyi yaptırma ihtimalin var. Adam canını kurtarmak için önceden hazırlanmış yalan ifadelere imza atabilir. Hatta bir de üstüne ''sonra kanun çıkarıp böyle itiraf edenleri 5-6 ay sonra içerden çıkartırız'' gibi bir vaadde bulunulduysan pek ala atabilir

yanıt0
yanıt1
ilyas:

94/4 tertip 5. piyade egitim tugayı askeriyim . Şapkasını yamuk takan askere vatan haini diyen, tekmilini düzgün vermeyen Er''in annesine küfür eden, Er''leri mahkemeye verip askerliklerini uzattıran1 Haftada 6 tane şöför degiştiren, Her yemin töreninde saatlerce sivas soğuğunda ayaklarımız mos mor olana kadar bekletip üstüne kürsüde 2000 askere olmadık sözler söyleyen bu adama az bile. tugay karargahdan müslüm kardeşimin Bedduası tuttu. .

16
1
yanıtYanıtla
silver:

polis cem yilmaz deilmi

10
1
yanıtYanıtla
küçük38:

HAKARET EDECEĞİNE; başlıklı bi arkadaşında canı öpüp koklayacağından istemiş. Hakaret sizin gibilerin üzerinde çok şık duruyor. Senki darbe yapmaya, cumhurbaşkanını öldürmeye, rejimi değiştirmeye kalkışacaksın, halkın üzerine ateş edilmesi emrini vereceksin, tanklarla bir çok kişiyi ezeceksin eee sizleri ele geçiren bu polis teşekkür edip misk kokularımı sunacaklardı. Neyin kafasını yaşıyorsanız artık.

2
3
yanıtYanıtla
küçük38:

HİÇBİRİNE PEŞİN PEŞİN İNANMAYIN. diye bir dana kendi kendine komplo teorisi üretiyor. Hı Hı haklısın aynı ondan yakında sizede uğrayacaklar bişeyler vadedecekler. Vadedilmişleri eline alır öper koklarsın artık. . .

1
3
yanıtYanıtla
hakaret edeceğine:

yorumcunun yazdığı ''Darbeci denilen generallerin bir çoğu darp edilmiş gözüküyor. Neden acaba ?'' sorusuna makul ne cevaplar verilebilir onu söylesene. Hakarettten başka kabiliyetin yok mu yoksa ?

yanıt3
yanıt3
MTK:

tutuklananlar bizimle ilgisi yok diyor yoksa asker kılığında uzaylılar olmasın

3
1
yanıtYanıtla
nikkkk:

cem yilmaza nekadar benziyor resimdeki iisi . -))))

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title