Haberler

Sivas' Filminin Ödüllü Başrol Oyuncusu Doğan da Ders Başı Yaptı

İtalya'da düzenlenen Venedik Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan 'Sivas' filminin başrol oyuncusu 11 yaşındaki Doğan İzci de bugün ders başı yaptı.

İtalya'da düzenlenen Venedik Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan 'Sivas' filminin başrol oyuncusu 11 yaşındaki Doğan İzci de bugün ders başı yaptı. Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ndeki Şehit Şaban Karadoğan Ortaokulu'nda 6'ncı sınıfa giden Doğan'a arkadaşları yoğun ilgi gösterdi.

Venedik Film Festivali'nde, Türk yönetmen Kaan Müjdeci'nin 'Sivas' filmi, 'Jüri Özel Ödülü'nü alırken, 11 yaşındaki Doğan İzci de En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olmuştu. Gittiği İtalya'da 3 günlük vizesi dolduğu için yurda dönmek durumunda kalan Doğan İzci, alamadığı ödülünü, geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in elinden almıştı. İstanbul Topkapı Sarayı, Mecidiye Köşkü'nde Bakan Çelik, Doğan'a ödülünün yanı sıra bir de el kamerası hediye etmişti.

Yozgat'ın Yerköy İlçesi'nde ailesi ile birlikte oturan minik oyuncu Doğan İzci de 2014-2015 eğitim öğretim yılında okuluna başladı. İnşaat işçisi bababa'nın 6 çocuğundan biri olan Doğan İzci, arkadaşlarıyla birlikte bugün okuluna başladı. Yerköy Şehit Şaban Karadoğan Ortaokulu'nda 6/A sınıfına giden İzci, okulun ilk gününde arkadaşları ile birlikte hasret giderip, sınıfındaki sırasına oturdu.

Okul Müdürü Gökhan Ök, ödüllü oyuncu Doğan İzci'yi elde ettiği başarısından dolayı kutlayıp, tebrik etti. Arkadaşları ile birlikte sınıfa giren ve sıraya oturan minik oyuncu, iyi bir eğitim alıp, ileride iyi bir oyuncu olmak istediğini söyledi. Arkadaşları da başarılarından dolayı Doğan'ı kutladı.

İzci'nin sınıf öğretmeni Erdal Ehil de öğrencilerinin oynadığı filmde büyük bir başarı kazanıp, ödül aldığını belirtirken, "Öğrencimizin ödül almasına çok sevinip, gurur duyduk. Bugüne kadar olduğu gibi başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu. - Yozgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Venedik Yozgat İtalya Sivas Politika Güncel Haberler

title