Haberler

Sivas Demiryolu Yatırımlarıyla Büyüyecek

Sivas Ticaret ve Sanayi (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Sivas'ı demiryolu üssü yapmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Sivas Ticaret ve Sanayi (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Sivas'ı demiryolu üssü yapmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

STSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun en büyük demiryolu yatırımını yapmak isteyen Erciyas Holding Genel Müdürü Teoman Doğan, RC Endüstri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Öztüre ve TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, STSO'yu ziyaret etti.

Ziyarette Yıldırım ile görüşen iş adamları, Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapacaklarını belirtti.

Yıldırım, yatırım müjdesinden dolayı iş adamlarına teşekkür ederek, "2. Organize Sanayi Bölgemizde çalışmalarımız başladı. Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgemiz, Sivas'ın geleceği için çok önemli. Bu alanda yer tahsisi yapmaya başladık. Şu ana kadar yerli yabancı 5 firma 100'er dönümden 500 dönüm talep etti. Yatırımcılarla Sivas'ı bir demiryolu şehri, demiryolu üssü yapmak için çaba sarf ediyoruz." ifadesini kullandı.

İki firmanın ortak girişimiyle, TÜDEMSAŞ fabrikasının içerisinde yap işlet devret modeliyle Türkiye'nin en modern vagon üretimi ve tamiratının yapıldığına dikkati çeken Yıldırım, aynı firmanın 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde de zacens tipi ısıtmalı tank vagon şaseleri ürettiğini anımsattı.

Her fabrikanın içerisinden vagonların geçeceği Demirağ OSB'de bu firma için 100 dönüm arsa tahsis edildiğini aktaran Yıldırım, "Firma, Türkiye'deki demiryolu sektörünün en büyük çelik dövme fabrikasını Sivas'ta açacak. Önümüzdeki yıl inşaatına başlanacak tesis, Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun en büyük dövme fabrikası olacak. Sivas'tan ihracat yapmayı hedefleyen firma, demiryolu sektörünü büyük canlılık kazandıracak." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Osman Yıldırım Nuri Demirağ Sivas Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title