Haberler

Sivas Demir Çelik Fabrikası İşçilerinin Maaş Eylemi

Sivas Demir Çelik Fabrikasında çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları eylemi sürdürdü.

Sivas Demir Çelik Fabrikasında çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları eylemi sürdürdü.

Yaklaşık 300 işçi, Cumhuriyet Meydanı'nda "Sivas uyuma, fabrikana sahip çık" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atarak pankart açtı.

İşçilerin bulunduğu alana gelen CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, burada yaptığı açıklamada, işçilerin emek ve hak arayışına destek olduğunu, bundan sonra da destek olmaya devem edeceğini söyledi.

Özdemir, işçilerin bu kış günü ekmeklerinden olduklarını belirterek, "Kulakları sağır, gözleri kör değilse bu emek mücadelenizi herkesin duyması lazım. İnsanların emeğiyle ve alın teriyle oynanan, çağdaş köleliğin bir örneği olan bir işletme örneği, Türkiye'nin hiçbir yerinde yok" dedi.

İş yeri baştemsilcisi Yılmaz Çetin ise kentte hafta sonu işçiler ve ailelerinin katılımıyla yürüyüş düzenlemeyi planladıklarını belirtti.

Basın açıklamasının ardından İstasyon Caddesinde yürüyüş yapan işçiler, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı. Milletvekili Özdemir de işçilerle yürüdü.

Sivas Demir Çelik Fabrikasında çalışan işçiler, Kasım ayından bu yana maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle kent meydanında son günlerde eylem yapmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title