Haberler

Sivas Belediyesinden Engellilere Özel Servis

Sivas Belediyesi, engellilere özel servis aracıyla ulaşım hizmeti vermeye devam ediyor.

Sivas Belediyesi, engellilere özel servis aracıyla ulaşım hizmeti vermeye devam ediyor.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye, engelli bireylerin ulaşımını kolay sağlaması amacıyla başlatılan projeyle, engelli bireyleri evlerinden alarak gidecekleri yere ulaştırıyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümündeki öğrenciliği döneminden başlayarak, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenliğe kadar belediyenin 'Engelsiz Hizmet Aracı'nı kullanan bedensel engelli Sezer Kızkapan, kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etti.

Sabah evinden özel servis aracıyla alındığını belirten Kızkapan, okuldaki dersini tamamladıktan sonra aynı araçla tekrar evine bırakıldığını ifade etti.

Bu hizmeti sağlayan belediyeye teşekkür eden Kızkapan, şunları kaydetti:

"Felsefe öğretmeniyim, işimi çok seviyorum, bir sorunumuz yok. Cumhuriyet Üniversitesi Felsefe bölümünü kazandığımda belediyenin böyle bir hizmeti olduğunu öğrendik. Başvurumuzu yaptık, talebimiz olumlu karşılandı. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra bu hizmetten faydalanmaya başladım. Öğretmen olduktan sonra da belediyeye aynı talebimizi ilettik yine olumlu karşılandı. Evimizden iş yerimize iş yerimizden evimize bırakıyorlar. Bu hizmet için belediyemize teşekkür ediyoruz."

Sezer Kızkapan, bu hizmet için herhangi bir ödeme yapmadığını aktardı.

Tarım İl Müdürlüğü'nde görev yapan bedensel engelli ziraat teknikeri Adem Demir ise, aynı uygulamadan faydalanıyor.

Hizmetten dolayı Belediye Başkanı Sami Aydın'a ve Engelliler Kültür Sitesi'nde görev yapan personele teşekkür eden Demir, "Bu konuda çok hassas davranıyorlar. İmkanlar az, ihtiyaç çok fazla. Ancak, belediye bu konuda elinden geleni yapmaya çalışıyor. Sivas'ın zorlu kış şartlarında bu imkanlardan faydalanmak benim ve benim gibi insanlar için olağan üstü bir durum. İşe gitme konusunda olduğu gibi hastaneye giderken de bize yardımcı oluyorlar. Kuru bir teşekkürden başka elimizden bir şey gelmiyor, bir de dua ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title