Haberler

Sivas Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Sivas Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sivas Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sebahattin Öztürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesinde Hizmet-İş Sendikası Sivas Başkanı Nihat Şimşek, imza töreni öncesi bir konuşma yaptı. Yapılan sözleşmenin belediye ve sendikaya hayırlı olması temennisinde bulunan Şimşek, "2 yıl geçerli olacak olan toplu iş sözleşmesi Türkiye genelindeki belediyeler arasındaki emsal sözleşmelerden çok daha iyi olmuştur. Buna göre birinci yılda günlük yevmiyelerde sözleşmenin yüzde 20 ikinci yılı yüzde 20 ücret zammı yapılmıştır. Maaşın dışında kalan sosyal haklardan da sözleşmenin birinci yılı yüzde 15 ikinci yılı yüzde 15 zam yapılmıştır. Toplu İş Sözleşmelerinde başta başkan yardımcılarımıza ve komisyonda görev alan üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp beye çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız göreve geldiği günden bu yana sözleşmelerimizde, işçi alacaklarına zamanında ödeme noktasındaki gayretlerinden dolayı belediye çalışanlarımızın nezdinde takdire şayan olmuştur. Şu an itibari ile çalışanlarına borcu olmayan ender belediyelerden biridir." şeklinde konuştu.

Sivas Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlanmasının verdiği mutluluğu yaşadıklarını dile getiren Hak-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Toplu iş sözleşmelerinde çalışanların beklentileri, istekleri olur, işverenin istekleri olur. Bir yerde uzlaşmamız gerekir. Türkiye'nin şartları, belediyelerimizin şartları ve ülkemizin içinde bulunduğu şartları dikkate aldığımız zaman bu gün de iyi bir birlikteliği sağlamış olacağız. Ben Sivas Belediyesi'nin dününü de gerçekten daha önceki gününü de tanıyorum. Burada çok acı, çok dramatik, gerçekten hepimizi üzen sıkıntıları beraber yaşadık. O sıkıntıları o sorunların geride kalmasından dolayı da memnunum." diye konuştu.

Geçmişte bir takım sıkıntıların yaşandığını söyleyen ve bunların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, "Bunların bir daha yaşanmaması için bazı fedakarlıklar yapılması gerekiyor. Hem belediye başkanınız olarak ben hem de belediye çalışanları olarak bütün çalışanlar A'dan Z'ye bütün ayrım yapmadan söylüyorum. Şimdi göreve geldiğimizde 680 bin TL civarında işçi alacağı bekliyordu belediyede. Bunları dört ayrı kalemle ödediğimiz gibi yeni geldiğimiz sene 11+11 bugünün rakamlarıyla Nihat Bey'in açıkladığı gibi şube başkanımız yüzde 20 net olması sizler için çok önemliydi. Ben bunun ne olduğunu iyi biliyorum, sizin artı aldığınız belediye bütçesinden eksidir ama ben böyle bakmıyorum. Onun bize maliyeti yıllık 300 - 400 milyardır. Bütün sözleşmeyi de 300 - 400 milyarı da eklersek 2,3 – 2,4 trilyon belediyeye maliyeti var, helal olsun size." dedi. Belediye Başkanı Ürgüp ayrıca, ÖZBELSAN işçilerinin de 2013 yılında şartlarının düzeltilmesi için söz verdi.

Konuşmaların ardından Hak-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Hizmet-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Nihat Şimşek ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı toplu iş sözleşmesini imzaladı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hizmet İş Sendikası Nihat Şimşek Türkiye Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title