Haberler

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın Açıklaması

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, bazı yayın organlarında yer alan "Engelli yoluna direk engeli" başlıklı habere ilişkin, "Elektik hatlarını ilgili kurumumuz tarafından yer altın aldırdık.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, bazı yayın organlarında yer alan "Engelli yoluna direk engeli" başlıklı habere ilişkin, "Elektik hatlarını ilgili kurumumuz tarafından yer altın aldırdık. Çalışmalar tamamlandığında, yolu hizmete sunmadan önce beton elektrik direkleri kaldırılacak" dedi.

Aydın, düzenlediği basın toplantısında, haberi izlediğinde üzüldüğünü söyledi. Organize Sanayi Bölgesi yolunda çalışmaların devam ettiğini belirten Aydın, yolun standardı yüksek olacağını aktardı.

Aydın, o bölgede kaldırım üzerinde bulunan eski elektrik direklerinin bulunduğunu ve bu direklerin de görme engelli vatandaşlara yönelik yapılan engelli bandına denk gelmesinin haber konusu yapıldığını dile getirerek, "Elektik hatlarını ilgili kurumumuz tarafından yer altın aldırdık. Çalışmalar tamamlandığında, yolu hizmete sunmadan önce o beton elektrik direkleri kaldırılacak. Kaldırılmayacağını düşünmek, orada görme engelli vatandaşlarımızın yürüyüş bandının üzerindeki direğe çakılacak gibi algılanmış olmasından üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Eksikliklerin dile getirileceğini belirten Aydın, "14 Ekim'de o yolu resmen hizmete sunacağız. O direkler o tarihten önce kalkmış olacak. Yer altına döşenen elektrik hattı faaliyete geçecek. Şu anda kaldırılamadı. Bunun nedeni de yer altı çalışmalarının tamamlanmamış olması. O bölgenin elektik ihtiyacı da halen o direklerden sağlanıyor. Çalışmalar tamamlandığında direklerdeki elektrik kesilecek ve yer altı hattı devreye girecek. Burada bir engelli derneğimizin başkanını da götürüp orada direğe çarpmasını sağlamak ve bunu da haber yapmak habercilik değildir."

Aydın, Sivas'a hizmet ettiklerini ve vatandaşa doğru bilgi vermenin de herkesin görevi olduğunu vurgulayarak, hizmete de devam edeceklerini söyledi.

Yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bilgi veren Aydın, yapılan tüm projelerin Sivas için yapıldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title