Haberler

Sivas Belediye Başkanı Aydın Açıklaması

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 96’ıncı yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 96'ıncı yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Aydın mesajında, "Türk milletinin Ulusal Egemenlik Bayramı'nı ve dünya çocuklarına armağanımız olan 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş ve bu önemli gün, Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Meclisin açılış günü olan 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Mustafa Kemal Atatürk, bu davranışı ile çocuk hakları konusunu dünya gündemine taşımış, çocuklara olan sevgisini en üst seviyede ispat etmiştir. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın; vatanına, dinine bağlı bireyler olarak kendi başlarına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri hepimizin ortak hedefi olmalıdır." ifadelerine yer verdi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title