Haberler

Başlık Parası Borcunu Ödemek İçin Minibüste Yaşıyor

Güncelleme:

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki İskender Levent, evlendiği kız için borç alarak ödediği başlık parasını biriktirmek için Sivas'ta çalışmaya başladı.

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki İskender Levent, evlendiği kız için borç alarak ödediği başlık parasını biriktirmek için Sivas'ta çalışmaya başladı. Seyyar kimlik kaplama aracı ile sokaklarda çalışan Levent, geceleri ise minibüste kalıyor.

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde oturan İskender Levent, 4 yıl önce komşu köyleri olan Alholar'da yaşayan 18 yaşındaki Ayşe Levent ile tanıştı. 3 yıl boyunca görüşen ve birbirlerine aşık olan çift daha sonra evlenmeye karar verdi. Ancak Ayşe Levent'in babası Günebak Şahin bu evliliğe karşı çıktı. Bunun üzerine İskender Levent, geçtiğimiz yıl Nisan ayında sevdiği kızı kaçırdı. İskender Levent 6 ay boyunca ağabeyi Poyraz Levent'in, evinin altındaki sığınakta sevdiği kız ile birlikte saklandı. Genç kızın babası Günebak Şahin, komşuları ile aileye haber göndererek 20 bin lira başlık parası karşılığından bu evliliğe izin verebileceğini söyledi. Bu haberi alan İskender Levent, yakınlarından 15 bin lira borç alarak kayınpederi Günebak Şahin'i bu miktara ikna etti. Geçtiğimiz Ekim ayında resmi nikah yaparak sevdiği kız ile evlenen Levent, eşini kendi ailesinin evine yerleştirdikten sonra başlık parası borcunu ödemek amacıyla çalışmak için Sivas'a geldi. Levent, burada bin liraya seyyar PVC kimlik kaplama aracı satın alarak Sivas'ta çalışmaya başladı. Günde yaklaşık 10 saat çalışan ve 50 lira kazanan Levent, borcunun 5 bin lirasını ödedi. Levent, borcunu kısa sürede ödeyebilmek için kendisi ile aynı işi yapan ağabeyi Poyraz Levent'in Demircilerardı Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunda park halinde bulunan minibüsünün içinde kalmaya başladı.Başlık parası için aldığı borcu ödemem amacıyla Sivas'a geldiğini belirten Levent, "Benim günlük kazancım 50 lira. 20 lirasını otele verirsem bana 30 lira kalır. Yeme-içme derken hiç bir şey kalmayacak. Ben de paramı artırmak amacıyla minibüste kalıyorum. Sivas'ta hava bazen sıfırın altında 8-10 derecelere düşüyor ama yapacak bir şey yok. Küçük tüp sobası ile ısınmaya çalışıyorum" diye konuştu. Malatya'da aynı işi yapma fırsatı bulamadığını, Sivas'ta ise zabıtaların çıkardığı zorluğa rağmen çalışabildiğini belirten Levent, borcunu bitirdikten sonra biraz da para biriktirip tekrar köyüne döneceğini söyledi. Günümüzde halen başlık parası bulunmasından yakınan İskender Levent, bu uygulamanın bitmesini ve kendi çektiği sıkıntıyı başkalarının çekmemesini istediğini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurşunlu Hekimhan Malatya Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

İSKENDER DEĞİL POYRAZ OLMASI LAZIM KIZIN SOYİSMİ ŞAHİN OLMASI LAZIM

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title