Haberler

Sivas Bakan Yılmaz, Sivas'ta Kayak Merkezinin Açılışını Yaptı

Bakan Yılmaz, Sivas'ta kayak merkezinin açılışını yaptı (2)

BEDELLİ ASKERLİĞE 112 BİN BAŞVURU

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin sezon açılışının ardından Sivas'ta, AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Ocak ayı il danışma meclisi toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Yılmaz, AK Parti kervanının yoluna devam ettiğini anlatırken, "Hamdolsun çok büyük değişiklikler oldu. Hükümet değişti, Cumhurbaşkanı değişti, bakanlar değişti ama hizmet anlayışı hiç değişmedi dolayısıyla bu aziz millet de gördü her gittiğimiz kongrede eskisinden daha büyük bir teveccühle ilk defa hiçbir seçime giderken yüzde 48 gibi bir halk desteğiyle seçime gitmedik. İnşallah birliğimiz, beraberliğimiz devam ederse yaptıklarımız anlatabilirsek zaten biliyor demeden her şeyi tekrarlamakta fayda vardır. Bunları mutlaka aziz milletimize söylemek lazım" dedi.

BEDELLİ ASKERLİKTEN 112 BİN 966 KİŞİ YARARLANDI

Kısa süre önce çıkarılan bedelli askerlik için şu ana kadar 112 bin 966 kişinin başvuru yaptığını anlatan Bakan Yılmaz şöyle konuştu: "Kimin bedelli askerlik yapacağını bilmiyoruz. Silahlı Kuvvetlerimiz diyor ki 'Benim hem bedenen, hem ruhen desteklenmeye ihtiyacım var, hem de manen desteklenmeye ihtiyacım var'. Dolayısıyla kardeşlerimize diyoruz ki bir bedelli yasası çıkartıyoruz. Tercih senin. İstersen 18 bin Türk Lirası aylık bin 500 Lira ödeyerek askerliğe gidebilirsin. Yine bir yasa çıkardık, sözleşmeli erbaş yasası. Gel biz seni sözleşmeli erbaş olarak alalım, ayda 3 bin Türk Lirası biz sana para verelim. Bu da profesyonel askerliğe geçişte önemli bir aşama, iki yasayı birden çıkardık. Cuma günü saat 17.30 itibariyle bedelli askerlikten yararlanan kardeşlerimizin sayısı 112 bin 966'dır. Birçok teşekkür alıyoruz. Hem insanlarımızın problemini çözüyoruz, hem de silahlı kuvvetlerimize mali yönden destek veriyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Yıldız Cevdet Yılmaz Ak Parti Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title