Haberler

Sivas Bakan Yılmaz CHP'nin De, MHP'nin de Dili Değişecek

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili, "Eğer insanları ötekileştirirsen, insanları kutuplaştırırsan, insanları hor görürsen ve 'bu milletin yarısını denize dökerim' dersen sittin sene geçse bu millet sana oy vermez. Seni iktidara getirmez.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili, "Eğer insanları ötekileştirirsen, insanları kutuplaştırırsan, insanları hor görürsen ve 'bu milletin yarısını denize dökerim' dersen sittin sene geçse bu millet sana oy vermez. Seni iktidara getirmez. İnanıyoruz ki bundan sonra bu geçsin AK Parti'nin dili de değişecek. Bundan sonra CHP'nin de, MHP'nin de dili değişecek." dedi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, referandum çalışmaları kapsamında Sivas'ın Gemerek ilçesine gelerek konferans salonunda vatandaşlarla buluştu. Burada konuşan Yılmaz, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinerek, "Egemenlik milletindir, egemenliğinde üç unsuru vardır. Yasama, yürütme, yargı. Meclisi de sen kur. Hükümeti de sen kur, mahkemeyi oluşturanları da sen belirle diyoruz. Söylediğimiz bunun dışında hiç bir şey. Biz bu halk oylamasını yapınca milletten yetki mi almış oluyoruz millete yetki mi vermiş oluyoruz? Herkes elini vicdanını koysun da karar versin. Milletten bir şey aldığımız var mı? Milletin sahip olmuş olduğu, hakkı olan yetkiyi hükümet kurma yetkisini daha önce siz mecliste bize verdiniz ama biz diyoruz ki milli irade çarptırılıyor, milli irade Haziran 2015'te olduğu gibi hükümet kuramıyor. Ülkeye zaman kaybettiriyor. Onun için biz yapamadık siz yapın diyoruz" dedi.

"CHP'NİN DE, MHP'NİN DE DİLİ DEĞİŞECEK"

Bakan Yılmaz daha sonra Gürün ilçesine geçerek burada ilçe meydanında düzenlenen mitingde halka hitap etti. Bu sistemde hükümeti kurabilmek için yüzde 50'nin üzerinde oy almak gerektiğini belirten Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Şu anda Türkiye'de en güçlü parti biziz. Herhangi bir partinin yüzde 50 oyu var mı? Yok hiç bir partinin yok. O halde hükümeti kurmak için ne yapmak lazım. Daha önce MHP'ye oy vermiş kardeşlerimizin güvenini kazanabilmek lazım. Daha önce BBP'ye, Saadet Partisi'ne oy vermiş kardeşlerimizin güvenini kazanabilmesi lazım. Daha önce CHP'ye oy vermiş seçmenin kalbine girebilmesi lazım, oyunu alabilmesi lazım. İşte bunu yapabilmesi içinde Yunus'un dilini kullanabilmesi lazım, Mevlana'nın gönlüne sahip olması lazım, Hacı Bektaşi gibi aslanla ceylanı aynı kucakta birleştirebilmesi lazım. İşte bu Türkiye'ye barış getirecektir, kardeşlik getirecektir. Herkes diline dikkat edecek. Eğer insanları ötekileştirirsen, insanları kutuplaştırırsan, insanları hor görürsen ve 'bu milletin yarısını denize dökerim' dersen sittin sene geçse bu millet sana oy vermez. Seni iktidara getirmez. İnanıyoruz ki bundan sonra bu geçsin AK Parti'nin dili de değişecek. Bundan sonra CHP'nin de, MHP'nin de dili değişecek, 80 milyonu kucaklayacaklar. Farklılıklarımızla birlikte hep birlikte kardeşiz, ortak paydamız Türkiye diyeceğiz. Ortak paydamız bayrağımızdır diyeceğiz. Ortak paydamız vatanımızdır diyeceğiz. Ortak paydamız milletimizdir diyeceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title