Haberler

Sivas Afgan Polisler Mezun Oldu

Türkiye ile Afganistan arasında 2011 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 4'üncü dönem eğitimini tamamlayan 496 Afgan polis adayı düzenlenen törenle komiser yardımcısı olarak mezun oldu.

Türkiye ile Afganistan arasında 2011 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 4'üncü dönem eğitimini tamamlayan 496 Afgan polis adayı düzenlenen törenle komiser yardımcısı olarak mezun oldu.

Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen 4'üncü dönem mezuniyet törenine Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın, Afganistan Büyükelçisi Amanullah Ceyhun, Japonya Büyükelçilik Başkonsolosu Hiroyuki Kondo, Amerikan Büyükelçilik Müsteşarı Dan Ricci, Afganistan İçişleri Bakanlığı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Tümgeneral Mashooq Ahmed Silab, JICA Baş Temsilcisi Mayumi Endoh ile kentteki bazı protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşının okunması ile başlayan törende Afgan polislerin eğitim sürecini anlatan bir sinevizyon gösterisi izletildi. Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Rüstem Temel, Proje kapsamında Afganistan polis teşkilatının ihtiyaç duyduğu nitelikli polis adayları yetiştirilmektedir. Dost ve kardeş ülke Afganistan'ın barışı ve huzura kavuşması için Türk Milleti olarak Afganistan'a duyduğumuz tarihi dostluğumuzun gereğine yerine getirme bilinciyle, başta emniyet teşkilatımız olmak üzeri ülkemizin tüm kurumlarıyla ortaya koyduğu samimi gayret ve özverili çalışmaların bu ülkeye barış, huzur ve mutluluk getireceğine inanarak çalışmalarımızı azimle sürdürmekteyiz. dedi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Tümgeneral Mashooq Ahmed Silab, Afganistan İslam Cumhuriyeti, dost ve kardeş ülkelerin yardımıyla kolluk kuvvetlerinin ülke içinde veya ülke dışında yetişmeleri konusunda gereken çabayı göstermekte ve bunun koşullarını hazırlamaktadır. Bu doğrultuda 4 farklı dönemde 12 dalda yetişmek üzere dost ve kardeş ülke Türkiye'ye öğrenci göndermiştir. dedi. Afganistan Büyükelçisi Amanullah Ceyhun da eğitimde emeği geçen Polis okulu yetkililerine teşekkür etti. Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın da mezun olan öğrencilere ülkelerinde yapacakları hizmetler için başarılar diledi.

YEMİN EDİP, DİPLOMA ALDILAR

Törende Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan 4'üncü dönem biricisi olarak ayrılan komiser yardımcısı Khalıqyar Wala Jan yaş kütüğüne plaket çaktıktan sonra Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın'ın elinden diplomasını aldı. Hediye ve ödüllerin takdim edilmesinin ardından, mezun olan Afgan polisler toplu olarak yemin etti. Yemin töreni sonrası mezun olan Afgan polis adayları polis okulu bahçesinde törene katılan davetliler için mini bir tatbikat yaptı. Bu dönem ile birlikte Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan Afgan Polisi sayısı 2148'e ulaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Aydın Afganistan Türkiye Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title