Haberler

Sivas 5 Bin Lisans Öğrencisine Kadınlar da Destek Verecek

5 bin lisans öğrencisine kadınlar da destek verecekSİVAS'ta 5 bin lisans öğrencisine verilecek olan burs için 'Haydi hanımlar şimdi sıra sizde' sloganıyla projenin tanıtımı yapılarak protokol üyelerinin eşleri ve kentteki kadın sivil toplum kuruşlarının da kampanyaya destek vermesi istendi.

5 bin lisans öğrencisine kadınlar da destek verecek

SİVAS'ta 5 bin lisans öğrencisine verilecek olan burs için 'Haydi hanımlar şimdi sıra sizde' sloganıyla projenin tanıtımı yapılarak protokol üyelerinin eşleri ve kentteki kadın sivil toplum kuruşlarının da kampanyaya destek vermesi istendi.

Sivas Hizmet Vakfı tarafından başlatılan 'Yiğidolar Öğrencisine Sahip Çıkıyor' projesi kapsamında 5 bin üniversite öğrencisine verilecek olan burs için protokol üyelerinin eşleri ve kadın sivil toplum kuruluşlarına yönelik tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Kentteki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Sivas Valisi Davut Gül'ün eşi Gülden Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın'ın eşi Yurdagül Aydın, AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk'un eşi Günay Soluk ve kadın sivil toplum kuraluşlarının üyeleri katıldı. Toplantı, proje tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Daha sonra programda konuşan Gülden Gül, bir ulus için insan yetişrmenin önemli olduğunu ifade ederek, "Milli ve manevi değerlerle donatılmış, memleketi için yaşayan ve çalışan gençlik yetiştirmek hepimizin boynunun borcudur." dedi.

"ART NİYETLİ İNSANLARIN ÖNÜNE BİZLER GEÇMELİYİZ"

Daha sonra öğrencilere hem maddi hemde manevi anlamda sahip çıkılmasını gerektiğini vurgulayan Gül, "Sivas bu projeye sahip çıkacaktır. Biz sahip çıkmadığımızda, maalesef birileri bizim gençliğimize, çocuklarımıza bursla, yurtla, işle, gelecekle ve başka emellerle sahip çıkmaya çalışıyor ve art niyetli işlerine alet ediyorlar. Gençlerimizi kurban ediyorlar. 15 Temmuz bizlere bir kez daha kanıtlamıştır. Çocuklarımıza gençlerimize ve bu vesileyle gençliğimize, geleceğimize ve memleketimize karşı bir takım planlar vardır ve bu art niyetli insanların önüne bizler geçmeliyiz. Hiçbir alanda onlara boşluk bırakmamalıyız. Devlet ve millet olarak el ele verip okulunu da, dini bilgisini de, yurdunu da, vatan ve millet aşkını da bizler vermeliyiz." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Habip Soluk Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title