Haberler

Şivan Perwer'den Peşmergeye Moral Ziyareti

Güncelleme:

Sanatçı Şivan Perwer, Irak'ın Musul ilinin Güver ilçesindeki Peşmergelere moral ziyaretinde bulundu.

BARZANİ'NİN OĞLU KARŞILADI

Perwer, Mahmur ve Güver Cepheleri Peşmerge Komutanı ve Mesut Barzani'nin oğlu Sirvan Barzani tarafından karşılandı. Sirvan Barzani'den cephelerdeki son durumla ilgili bilgi alan Perwer, daha sonra Peşmergelerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

"BÜTÜN CEPHELERİ ZİYARET EDECEĞİM"

Ziyaret sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Perwer, "Birkaç ay sonra geldiğim Erbil'de ilk iş olarak Peşmergeleri ziyaret edip, onlara moral vermek istedim. Önümüzdeki günlerde bütün cepheleri ziyaret edeceğim" dedi.

"BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERLE İFTİHAR EDİYOR"

Perwer, Peşmergelerin aylardır terör örgütü IŞİD'le savaştığını hatırlatarak şöyle konuştu: "Dünyayı idare eden büyük ve gelişmiş ülkeler bile bu IŞİD belası karşısında ne yapacağını bilmiyor. Kürt milleti Peşmergesiyle birlikte bu 'kara belaya' karşı duruyor. Bütün dünya Kürtlerle iftihar ediyor. Ben halkına hizmet eden bir Kürt sanatçı olarak Kürdistan'ın yavaş yavaş amacına ulaşmasından dolayı çok gururluyum. Kürdistan Başkanı Mesut Barzani başta olmak üzere halkına hizmet eden herkese teşekkür ediyorum. Tarih, bu zaferleri yazacak. Komşularımız bilsin ki biz barışı seven bir milletiz."

"KOBANİ BİRÇOK DÜNYA ŞEHRİNDEN DAHA ÇOK TANINIYOR"

IŞİD'in, komşu ülkeler başta olmak üzere tüm dünya için büyük bir tehlike olduğuna işaret eden Perwer, söz konusu tehdidin yok edilmesi için Kürt Bölgesel Yönetimi'ne destek verilmesi gerektiğini ifade etti. Perwer, IŞİD'in Suriye'nin Halep iline bağlı Ayn el Arap (Kobani) ilçesinden püskürtülmesine ilişkin ise "Kobani bugün birçok dünya şehrinden daha çok tanınıyor. Bugüne kadar böyle bir direniş hareketi görülmemişti. Kobani'yi kurtaran herkese teşekkür ediyorum" dedi.

SİRVAN BARZANİ PERWER'E ZİYARETİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Bulundukları bölgede son günlerde çatışmaların arttığını anlatan Barzani, "Peşmerge ölüm kalım savaşı veriyor. Biz elimizdeki noktaları korumaya devam ediyoruz. Erbil üzerinde de herhangi bir tehlike yok" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Erbil Irak Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

amade:

Kürtler artık bir marka

5
2
yanıtYanıtla
BATMANA KURDA:

KOBANİN KURTALIRMASINDA Kİ EN BÜYÜK GÜÇ YPG/YPJ İDİ. PEŞMERGE DEĞİLDİ. ASIL ONLARI TEBRİK ET ŞİWAN.

3
1
yanıtYanıtla
DelikanliMobil-IOS:

Dünyada iki millet Vardir satilik biri kürt biri Vincent ve ikiside vatansizdir hangi Marks

0
1
yanıtYanıtla
Yorumcu:

Kürt lerin karşısındaki güç İslam Devleti yanlısı. Bu yüzden Kürtler her zaman onlara 5 basar. Bu durumda bende Kürtleri destekliyorum

0
1
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

Korkak kurtler siz sadece kendiniz mi hallettiniz iyi dusununde konusun

0
0
yanıtYanıtla
UmutMobil-IOS:

Markaymis ne demek sanki marka gormedik

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title