Haberler

Şivan Perwer: Bu Suikastle Kardeşlik Bir Daha Katliama Uğradı, Şoke Oldum

Güncelleme:

Perwer, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili konuştu: Bu suikastlar Kürtlere gözdağı. Barış, demokrasi ve kardeşlik bir kez daha katliama uğradı. Şoke oldum.

Sanatçı Şivan PerWer, Diyarbakır'da çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında açıklama yaptı. Perver, "Bu suikast ile barış, demokrasi ve kardeşlik bir kez daha katliama uğradı. Bu olay ile adeta şoke olmuş durumdayım, çok üzüntülüyüm. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Böyle suikastler ile seçkin Kürt şahsiyetlerine gözdağı verilmekte olup barış çabalarının susturulması hedeflenmektedir" dedi.

"ŞOKE OLDUM, LANETLİYORUM"

Tahir Elçi'nin öldürüldüğü saldırıyı kınayan Perver, saldırıyla barış, demokrasi ve kardeşliğin katliama uğradığını belirterek şunları kaydetti:

" Tahir Elçi'nin katledilmesi ile barış, demokrasi ve insanlık katledilmiştir. Bugün Diyarbakır Baro başkanı avukat Tahir Elçi barış ve sukunet açıklamasının hemen akabinde barbarlar tarafından yapılan suikast sonucu alçakça katledildi. Bu suikast ile barış, demokrasi ve kardeşlik bir daha katliama uğradı. Bu olay ile adeta şoke olmuş durumdayım, çok üzüntülüyüm. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

"SUİKASTLER KÜRTLERE GÖZDAĞI"

Böyle suikastler ile seçkin Kürt şahsiyetlerine gözdağı verilmekte olup barış çabalarının susturulması hedeflenmektedir. Şunu herkes bilmeli ki bu katliamda Türkiye'de çatışma ve savaş isteyenler, bu politikalarda ısrar edenlerin büyük sorumluluğu vardır. Bu politkalarda ısrar etmenin sonuç getiremediği, istikrarsızlık, acı ve katliamlara sebep olduğunu bir kez daha gördük.

"SAVAŞ VE ŞİDDETTE SON VERİN" ÇAĞRISI

Türkiye'deki bütün siyasetçilerin, devlet sorumluların, hükümet temsilcilerinin ve siyasi hareketlerin artık bu gerçekliği görmeleri ve savaş ve şiddet siyasetine son vermeye çağrıyorum. Kürt ve Türk halkı Tahir Elçi'ye ve anısına bağlı kalarak artık bu savaş politikalarına daha aktif karşı çıkmaya davet ediyorum. Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet diliyor, başta ailesi, yakın dostları ve bütün halkımızın başı sağolsun. Anısı önünde saygı ile eğiliyor, mücadelesine sadık kalarak barış için çalışmaya ve çaba göstermeye devam edeceğim"

İlgili Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (79)

ADAM:

Dünyanın Başına belasınız Maşasınız Her yerde kullanılmaya musaitsiniz. pisliksiniz.

51
47
yanıtYanıtla
yekiti:

Lanet olsun bu nasıl bir devir pis barbarların kakıp iyi insanlara kütlensın pis barbarlar.

yanıt0
yanıt0
Ben ve ben:

Adam doğru söylüyor dersimli.. Atanızda aynıydı sizde aynısınız.. İhanet kaninizda var maalesefki devletin akli basina hala gelmedi ve sizi baş taci yapiyor zamaninda kökeniniz olan Ermenileri yaptığı gibi..

yanıt0
yanıt0
××:

Bir Asker polis sivil sehit oluncada sokağa dökulmeyen hainler

43
36
yanıtYanıtla
komik:

Bir gerillada sokaga dokuluyormusunuz? Empati kur

yanıt17
yanıt6
uz.öğretmen.:

adama benzeyen biri yokmu.

43
11
yanıtYanıtla
bilgiç:

sanatçı bozuntusu.

29
20
yanıtYanıtla
Ahmet yilmaz:

Len kivirmayin kürt onde gelenleri. Çıkın erkekce pkk yapti deyin. Tabi sizde o erkeklik varsa eger.

40
8
yanıtYanıtla
MERSİNLİ 33:

İYİ OLMUŞ ŞİVAN SIRA SENDE İNŞALLAH

18
30
yanıtYanıtla
hezax:

sok olma erdogan kekene bir sor sana nasil yaptirdigini söyler

21
24
yanıtYanıtla
Tüm 79 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title