Haberler

Şivan Perver Kültür ve Sanat Vakfı Açıklaması

''2014 yılına büyük umutlarla girerken acıların dindirileceği, barış ve çözüm sürecinin somut adımlarla ilerleyeceği, parti ve şahsi çıkarlar bir yana bırakılarak halkımızın refah ve huzurunun esas alınacağı bir yıl diliyoruz''

Şivan Perver Kültür ve Sanat Vakfı,  "2014 yılına büyük umutlarla girerken acıların dindirileceği, barış ve çözüm sürecinin somut adımlarla ilerleyeceği, parti ve şahsi çıkarlar bir yana bırakılarak halkımızın refah ve huzurunun esas alınacağı bir yıl diliyoruz" ifadesini kullandı.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılının "Yetersiz ve eksik de olsa" barış çabaları ile geçirildiğini belirtilirken, "On yıllardır süren çatışmaların durduğu, anaların ağlamadığı bir yılı geride bırakıyoruz. Belki de coğrafyamızda ilk sefer barışa sarılan, güvenen ve geleceğe umutla bakan büyük kitlelerin hislerine tanık olduk" görüşüne yer verildi.

Demokratik, hoşgörülü, karşılıklı saygıya dayanan, adaletli bir devlet yapısına ne kadar ihtiyaç olduğunun geçen sene yaşanan olaylarda daha net görüldüğü vurgulanan açıklamada, "2014 yılına büyük umutlarla girerken acıların dindirileceği, barış ve çözüm sürecinin somut adımlarla ilerleyeceği, parti ve şahsi çıkarlar bir yana bırakılarak halkının refah ve huzurunun esas alınacağı bir yıl" dilendi. Bu yolda herkesin duyarlı olması, katkı sunması ve çatışmacı hitabet ve duygulara rağbet göstermemesi çağrısında bulunulan açıklamada, "Temiz, şeffaf, adaletli, sevgiyi içinde barındıracak mutlu ve umutlu bir 2014 yılı diliyoruz" ifadesi kullanıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title