Haberler

Sit Alanındaki Sokağın Taşlarını Söktüler

Güncelleme:

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından "sit alanı" olduğu gerekçesiyle beton parke çalışması yapılamayan bir sokağın sakinleri, durumdan haberdar olmadıkları için zemindeki doğal taşları kazma ve küreklerle söktü.

Alınan bilgiye göre, Bademli Mahallesi'ndeki Kenanoğlu Dar Sokağı sakinleri, çevredeki diğer sokaklarda olduğu gibi burada da beton parke çalışması yapılacağını düşünerek yaklaşık 10 gün önce sokaktaki taşları çıkardı.

Sokakta inceleme yapan ve taşların söküldüğünü gören belediye ekipleri, vatandaşlara, burasının sit alanı olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir davranışta bulunulmasının hukuken doğru olmadığını ancak mahallelinin konuyu tam olarak kavrayamadığını bildirdi.

Sit alanı olmayan bütün mahallelerde yolları ve kaldırımları yenilediklerini dile getiren Çoban, şöyle konuştu:

"Doğal taşların sökülmesine, Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu izin vermiyor. Uğraştık, didindik, izin alamadık. Şimdi yeniden bir proje daha sunduk. Belki buna izin çıkar. Sit alanı olan mahallelerde çalışma yapamayacağımızı söyleyince bir kısım mahalleli anlıyor, bir kısmı anlamıyor. Anlamayanlar gitmiş, 10 gün önce sokağın taşlarını sökmüş. 'Biz burayı sökersek belediye beton parke yapar' diye düşünmüşler. Yapamıyoruz. Yaparsak sadece ben değil, tüm Fen İşleri Müdürlüğü ekibi kendisini Ağır Ceza Mahkemesinde bulur."

Çoban, Kenanoğlu Dar Sokağı'nda sökülen taşların, aslına uygun olarak yerlerine döşeneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Çoban Bademli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title