Haberler

Şişli'deki asansör kazası - Vahdet Biçer toprağa verildi -

Şişli'de inşaatta asansörün düşmesi sonucu yaşamını yitiren 10 işçiden Vahdet Biçer (28), Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Sarıçalı mahallesinde toprağa verildi.

Şişli'de inşaatta asansörün düşmesi sonucu yaşamını yitiren 10 işçiden Vahdet Biçer (28), Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Sarıçalı mahallesinde toprağa verildi.

Gece Akhisar Kirazoğlu Devlet Hastanesi morguna getirilen Biçer'in cenazesi, sabah morgdan alınarak,Sarıçalı mahallesindeki dayısının evinin önüne getirildi.

Gözyaşları içerisinde karşılanan Biçer'in tabutuna sarılmak isteyen annesi Ayşe Biçer, yakınlarını tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Biçer'in cenazesi daha sonra cenazesi Aşağı Cami'ne götürülerek, vakit namazı beklenmeden kılınan cenaze namazı ardından köy mezarlığında babası Recep Biçer'in yanına defnedildi.

Cenazenin camiden çıkarılışı sırasında anne Ayşe Biçer, sorumlulardan bir an önce hesabının sorulmasını ve ihmali olanların cezalendırılmasını isteyerek, ''Babana selam söyle'' diyerek oğlunun tabutuna sarılarak ağladı. Cenazenin götürülmesi ardından fenalık geçiren anne Ayşe Biçer'e sağlık ekipleri müdahale etti.

Cenaze törenine AK Parti Manisa milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Biçer ailesinin İzmir'deki yakınları ile Sarıçalı mahallesi sakinleri katıldı.

- 20 yıl önce İzmir'e göç etmişler

Öte yandan Vahdet Biçer'in ailesiyle birlikte yaklaşık 20 yıl önce İzmir'e göç ettiğini belirten dayısı Muhammet Çağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada Biçer'in babasını yaklaşık 10 yıl önce kanser hastalığından dolayı kaybetttiğini söyledi.

Babasının vefatı ardından annesi Ayşe ve kardeşi Hüseyin ile İzmir'in Altındağ semtinde ikamet ettiğini anlatan dayı Çağan, Vahdet Biçer'in elektrik ustası olarak devamlı yurt dışında çalıştığını bir süre önce Türkiye'ye döndüğü bilgisini verdi.

Yeğeninin ölüm haberini aldıktan sonra İstanbul'a giderek cenazeyi teslim aldıklarını anlatan Çağan, şöyle konuştu:

''Kaza ile ilgili inceleme yapılacak, gereken neyse yapılacaktır. Vahdet sürekli yurt dışında çalışıyordu, çalıştığı iş yerinde işe başlayalı 1 yıl olmadı. Bekar ve 28 yaşındaydı. Köyden göç ettiklerinde çocuktu. Meslek lisesi elektik bölümünden mezun. Kazada birlikte çalıştığı 3 elektrikçi ve bir de asansörcü ile 4 kişiler, yanlarında da 6 işçi daha varmış. Firmanın elektrik ihalesini verdiği şirketin yanında ayrı olarak çalışıyorlar, hepsi aynı asansörde kaza yapıyorlar.''

Kazayla ilgili inşaat sahibi firmadan davacı olunup olunmayacağı konusunda bilgi sahibi olmadığını kaydeden Çağan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik, kendilerini arayarak başsağlığı dilediğini ve gerekenin yapılacağını söylediklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title