Haberler

Şişli'de 19 Mayıs Yürüyüşü...

Haber-Kamera Yaşar KAÇMAZ İstanbul DHATürkiye Gençlik Birliği'nin (tgb) Şişli'de düzenlediği 1. Vazife Yürüyüşüne binlerce kişi katıldı.

Haber-Kamera Yaşar KAÇMAZ İstanbul DHA

Türkiye Gençlik Birliği'nin (tgb) Şişli'de düzenlediği 1. Vazife Yürüyüşüne binlerce kişi katıldı.

Şişli'DEKİ Atatürk Evi önünden başlayan yürüyüş, Halaskargazi ve Valikonağı Caddeleri boyunca devam etti. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, yürüyüş öncesinde kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Cengiz, Bugün Türkiye'nin doğum günüdür. Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günüdür. Bugün naçizane bir şekilde ifade edelim, aynı zamanda TGB'nin doğum günüdür. 10. yılımızı, 97. yılımızı hep birlikte kutluyoruz diye konuştu.

Çağdaş Cengiz, Mustafa Kemal Atatürk'ün 97 yıl önce yürüdüğü bu yolda attığı her adımın takipçisi olan bizler, attığımız her adımda hürriyet için, vatan için, devrim için yürüyoruz. Yürüyelim arkadaşlar dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yürüyüşe, TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'in yanı sıra Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ünlü ressam Bedri Baykam, TGB üyeleri ile binlerce kişi katıldı.

Ellerinde Atatürk fotoğrafları, bayraklar, flamalar ve üzerinde 'Türkiye'yi böldürmeyiz, Cumhuriyeti yıktırmayız' yazılı Türkiye haritası taşıyan kalabalık, 'Atatürk gençliği görev başında, Mustafa Kemal'in askerleriyiz ve Türkiye laiktir laik kalacak sloganları attı.

Küçükçiftlik Parkı önüne kadar yürüyen kalabalık grup, burada bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Polis ekipleri yürüyüş boyunca geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gençlik Birliği Mustafa Kemal Atatürk İstanbul Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title