Haberler

Şişeye Sığdırılan Sanat

Güncelleme:

Hatay'da, şişe içerisine çeşitli materyallerle hazırlanan figürler yerleştiren Mehmet Yüksel, 5 aylık çalışma sonucu Nasrettin Hoca' nın figürünü cam şişe içerisine sığdırdı.

Dörtyol ilçesinde, cımbız ve sivri uçlu aletlerle yaptığı figürleri cam şişe içerisine yerleştiren Mehmet Yüksel (61), yaklaşık 5 aylık çalışma sonucu Nasrettin Hoca figürünü şişenin içine yerleştirdi.

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel sektörde çalıştığını, boş zamanlarını değerlendirmek için başladığı şişe sanatından vazgeçemediğini söyledi.

Çalışma odasını ve evinin her köşesini kendi yaptığı sanat eserleriyle dolduran Yüksel, yıllar önce hobi olarak başladığı çalışmayla cam şişe içerisine çeşitli malzemeler koymaya başladığını, zamanla bunu daha profesyonelce yapar hale geldiğini kaydetti.

İlk zamanlar ağaçlardan maketler yapma merakıyla bu tür sanat faaliyetleriyle uğraşmaya başladığını anlatan Yüksel, şöyle konuştu:

"Bu iş göründüğü kadar kolay değil. Öncelikle sabır gerekiyor. İlk başlarda şişeler üzerinde denemeler yaptım, başarısız oldum. Zamanla bu işi iyice öğrendim. Öncelikle içerisine desen yapacağım şişeyi belirledikten sonra cımbız ve diğer ince uçlu malzemeler yardımıyla şişenin içerisine çeşitli materyallerle yapılan figürleri yerleştiriyorum. Nasrettin Hoca'nın eşeğe ters binmiş haldeki figürünü de şişe içine monte etmeyi başardım. Bunun için yaklaşık 5 ay uğraştım. Ama ortaya çıkan iş buna değdi."

Evinde geniş bir koleksiyonu bulunan ve odanın birisini atölye gibi kullanan Yüksel, bu işte epey ilerlediğini ve şu sıralar ünlü kişilerin maketlerini şişeye yerleştirdiğini kaydetti.

Çalışmalarıyla şimdiye kadar yurt dışında iki sergi açtığını ve büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yüksel, bu sanatı uluslararası alanda daha geniş kitlelere tanıtmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. - Hatay

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Nasreddin Hoca Mehmet Yüksel Dörtyol Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title