Haberler

Trabzon'daki Sis Dağı Şenlendi

Güncelleme:

Trabzon'un Şalpazarı ilçesi sınırları içinde bulunan Sis Dağının zirvesinde 195. Sis Dağı Şenliği yapıldı.

Trabzon'un Şalpazarı İlçesi sınırları içinde bulunan Sis Dağı'nın zirvesinde 195'inci Sis Dağı Şenliği yapıldı. Kadınların yöresel kıyafetleri ile renklenen zirvede, yerel sanatçılar türküler söyledi, horon tepildi.

Horon oynayarak şenlik alanına inilmesinin ardından başlayan etkinliklere Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Ak Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yöresel kıyafetli kadınların büyük ilgi gördüğü şenlikte Şalpazarı Belediyesi tarafından vatandaşlara yayık ayranı ve kavurma dağıtıldı. Güneşli bir havada başlayan şenlik yerel sanatçıların söylediği Karadeniz türküleri eşliğinde oynanan horonlarla devam etti.

Öğleden sonra aniden bastıran sis ve yağış nedeniyle şenliğe katılanların çoğu yaylayı erken terk etmek zorunda kaldı. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Balta Koray Aydın Şalpazarı Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title