Haberler

Sırrı Süreyya Önder: Bayık'ın Sözleri Beni Yaraladı

Güncelleme:

HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Cemil Bayık'ın 'marjinal' eleştirisine karşı "Bayık'ın sözleri beni yaraladı. Cihangir'i kimseye yedirmem." diyerek cevap verdi.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan "Ne Oluyor?" programının bugünkü konuğu HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'di. Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan Önder, PKK yöneticisi Cemil Bayık'ın 'marjinal' eleştirisine, "Bayık'ın sözleri beni yaraladı." diyerek cevap verdi

"BAYIK'IN SÖZLERİ BENİ YARALADI"

Programda Şirin Payzın'ın Cemil Bayık'ın 'marjinal' eleştirisini hatılatması üzerine konuşan Sırrı Süreyya Önder, "Bayık'ın sözleri beni yaraladı. 20 yıllık Cihangirliyim ben. Beni kastettiğini düşünüyorum. İnşallah beni kastetmiştir. Ben marjinalliğe değil, 'kurtulmak' kelimesine takıldım. Bizim literatürümüzde 'kurtulmak' sözü bileşenlerimiz için kullandığımız bir kelime değil. Hükümet cephesine bakıyorsun, bu konuda yazmayan kalmadı. Herkes sevinç çığlıkları atıyor. Onun kastetmediği tüm yapıları, çirkin bir dille, onun içine katmaya çaba gösterdiler. Neden böyle yapıyorlar. HDP'nin başarısını gölgelemek istiyorlar. İktidarda bir fetret devri yaşanıyor. Bizdeki bu marjinal lafı ne ki, iktidarda birbirlerini Şaron olmakla suçluyorlar. Birileri, öbürüne 'yeniyetme' diyor, diğeri 'zevzek' diyor. Dönüp oraya tek bir laf edemiyorlar. HDP'de böyle bir şey gördüler, büyük bir şehvetle bunu yazıyorlar." dedi.

"EN BÜYÜK MARJİNAL BENİM CİHANGİR'İ KİMSEYE YEDİRMEM"

Sırrı Süreyya Önder sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim literatürümüzde kurtulmak kelimesi bileşenlerimiz için kullanılmamalı. Ben bu partinin ilk dört kurucusundan biriyim. Herkesin burun kıvırdığı zaman buna inanan insanlardan birisiyim. Bütün bileşenlerimizi bu çatı altına çağırma girişimlerinde bulundum. Siyasi alt yapısını hazırlayanlardan biriyim. Emeğim var, bunu çürütmem. Son güne kadar emek verenlerle birlikte gideceğiz. Bütün marjinal yoldaşlarıma diyorum ki; biz bu yola birlikte çıktık, sonuna kadar da birlikte gideceğiz. En büyük marjinal olarak kendimi görüyorum. Siyaseti bırakırsam Cihangir'de muhtarlığa aday olurum. Cihangir'i kimseye yedirmem.'' dedi.

CEMİL BAYIK NE DEMİŞTİ?

KCK Yürütme Kurulu Eş Başkanı Cemil Bayık'ın Ruşen Çakır'a verdiği röportajdaki HDP uyarısı yeni bir tartışmayı tetiklemişti. Bayık, HDP'nin kendini bazı marjinal gruplardan ayrıştırması gerektiğini vurguladığı açıklamasında isim vermemiş, Çakır'ın ısrarına karşın söz konusu grupları "Beyoğlu" diyerek kodlaşmıştı. Bu söylemin ardından Bayık'ın Sırrı Süreyya Önder'i ima ettiği düşünülmüştü.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Şirin Payzın Cemil Bayık Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

bilgiç:

pislik adam, yalaka,

29
30
yanıtYanıtla
serkan:

sizin yatacak yeriniz yok bu vatana yıllardan beri zarar veriyorsunuz. . allah sizin hepinizi bildiği gibi yapsın. . vatan hainleri. . .

34
25
yanıtYanıtla
yilmut:

bu adamları buralarde haber yapanlar aslında bu ülkeye en büyük kötülüğü yapanlardır. . . . bunlarda kendilerini bir şey zannediyorlar. . .

30
25
yanıtYanıtla
HAKKARİLİ:

helal olsun Sırrı Sizin sayenizde Büyük İsrail devletini kurucaz

13
36
yanıtYanıtla
allohasanallohasan@mynet.com:

ha şimdi oldun ne olduğunuzu ne amaçla beslenip büyütüldüğünüzü biliyorsunuz lütfen bunu tüm yandaşlarınıza söyleyin ve öğretin

yanıt0
yanıt0
bilgiç:

nunları başımıza bela edenlere lanet olsun, ekmezsiz bunlar

28
14
yanıtYanıtla
ALİ:

cemil bayık bi zahmet eleştirdiği barzaninin topraklarından defolup gitsin. kandil dağını pkk boşaltsın defolsun gitsin rojavaya. bir insan bu kadarmı yüzsüz olur ya hem barzaniye laf ediyor hemde onun topraklarında kalıyor. yeter artık bu kürt halkına çektirdikleriniz uyanın kürt kardeşlerim uyanın.

11
19
yanıtYanıtla
sırrı sever ..:

Allah yar ve yardımcın olsun sırrı abi bu süreçte verdiğin emeği Allah zayi etmesin

14
9
yanıtYanıtla
BAWER:

SIRRI ABİ SENİ KÜRT HALKI OLARAK SEVİYORUZ. ÜZERİNE ALINMA ABİM. HERKESE PAY VARDIR O LAFTA KİŞİSELLİK YOKTUR. bEN YOK BİZ VARIZ.

9
14
yanıtYanıtla
Doğulu Vatandaş.:

Bu faşist ırkçı kürtçüğü dinlemeyin, ağzından çıkan kelimelerin ? yalan içi dışı bir değil.

13
9
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title