Haberler

Sırrı Süreyya Önder Seçimlerde Aday Olmayacak

Güncelleme:

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekilliğine aday olmayacak.

Hükümetle İmralı arasında yürütülen çözüm sürecinin önemli aktörlerinden biri olan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekilliğine aday olmayacağı öğrenildi.

"SÜREÇTEN ÇOK YORULDUM"

Önceki gün TBMM'de Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile biraraya gelen Önder'in bazı milletvekilleriyle yaptığı sohbet toplantısında "Süreçten çok yoruldum. Artık aday olmayı kesinlikle düşünmüyorum. Aktif siyasette yer almayacağım" dediği bildirildi.

DÜN AKDOĞAN VE ÖNDER BİR ARAYA GELMİŞTİ

Meclis'te sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'li süreç komisyonu üyesi Sırrı Süreyya Önder ile biraraya gelmişti. Başbakanlık Merkez Bina da dün de Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan ile Yalçın Akdoğan bir toplantı gerçekleştirmişti.

DİCLE: ÖNEMLİ BİR MESAJ...

İmralı heyetinde yer alan isimlerden DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, "Çözüm süreciyle ilgili Nevruz'da önemli bir mesajın açıklanmasına yönelik bir çaba var" dedi. Dicle söz konusu mesaj için "Yetişir yetişmez bilemeyiz. Bu görüşmelerin seyrine bağlıdır. Kandil ve hükümet ile görüştükten sonra umarım ortak bir açıklama en kısa sürede yapılır" açıklamasında bulunmuştu.

AKDOĞAN 'GÜZEL ŞEYLER OLACAK' DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da, üç gün önce yaptığı bir açıklamada "Çözüm sürecinde önümüzdeki günlerde, haftalarda güzel şeyler olacağını, Öcalan'dan daha ileri bir çağrı gelebileceğini düşündüğünü" söylemişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Yalçın Akdoğan Hatip Dicle İmralı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500

Yorumlar (98)

Berkehan Mobil-IOS:

Bunu görünce aklıma bebek Katili geliyor bebek Katilinide görünce aklıma Terörist geliyor

48
42
yanıtYanıtla
MİSAFİR:

ÜLKEMİZ SİYASETİ İÇİN BÜYÜK BİR KAYIP OLACAK. LAKİN MECLİSİN EN GÜZEL RENKLERİNDEN BİRİ İDİ.

47
42
yanıtYanıtla
cihan gülll:

sırrı bey bizleri bırakma lütfen siz ayni zamanda bütün türkiyenin vekilisin

49
11
yanıtYanıtla
BAHRI:

Sende adam olup TBMM''ye girip ciktin ya simdi ise sira ahirda bekleyen culsuz esekte

14
39
yanıtYanıtla
Ayşe66:

Ben anlamıyorum, bu adam kürt bile değil, türkmen bir aileden neden hdp nin içinde?

13
34
yanıtYanıtla
el aksa:

hdp = pkk dır hdp kürtleri temsil eden bir parti değildir.

yanıt14
yanıt19
çarşı65:

işte problemde burda sen ve senin gibilerinin anlamaması. . şayet bir defa empati kurup anlamayı deneseydin büyük ihtimalle bugün bu soruyu sormuş olmayacaktın. .

yanıt22
yanıt4
insanm@m.m:

Olduğu için

yanıt15
yanıt2
mardinlim@m.m:

anlamanız için at gözlüğünü çıkarın bu ülkede yalnız kürtler haksızlıga uğramıyor.

yanıt18
yanıt0
aaa:

belkide derin ci dir

yanıt0
yanıt0
Tüm 98 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title