Haberler

Sakık'tan Hükümete: Silahsızlanma Önemli, Bizi Yarı Yolda Bırakmayın

Güncelleme:

Ağrı Belediye Başkanı Sakık, "Hepimiz barış için Öcalan'ın projesinin arkasındayız. Bu çok önemli, umarım bizi yönetenler bizi yarı yolda bırakmazlar." dedi.

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, kent merkezindeki bir programda yaptığı konuşmada, İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın çağrısının kendilerini umutlandırdığını söyledi. Sakık, "Hepimiz barış için Öcalan'ın sunduğu bu projenin arkasındayız. Umarım bizi yönetenler bizi yarı yolda bırakmazlar. Çünkü bu çok önemli bir konu..." mesajı verdi.

"ÖCALAN'IN PROJESİNİN ARKASINDAYIZ"

Sakık, "PKK lideri Öcalan'ın çağrısı üzerine dün hükümet yetkilileriyle BDP yetkilileri İstanbul 'da bir aradaydılar. Öcalan, PKK'yı bahar ayında silahsızlandırma dönemini görüşmek üzere bir kongre yapmaya davet ediyor. Bu da bizi umutlandırıyor. Gerçekten Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesini isteyen ve burada emeği olan herkese şükran borcumuz var." dedi.

HÜKÜMETE MESAJ: BİZİ YARI YOLDA BIRAKMAYIN

Sakık, yarı yolda bırakılmak istenmediklerine değinerek, "Şener Şen'in bir filmi vardı. Anadolu'dan yoksul çocukları alıp Almanya'ya götürüyordu. Sonra İstanbul'da bir yere bırakıyordu ve kaçıp gidiyordu. Aman aman bu barış sürecini sürdürenler halkın bu umudunu köreltmeyin ve alanlarda bırakmayın" ifadelerini kullandı.

"BU SÜREÇTE HERKES SAMİMİ OLMALI"

Her iki tarafın da barışta samimi olması gerektiğinin altını çizen Sakık, "Samimi olursanız bu kan, bu kavga ve bu şiddet biter. Bu topraklarda artık barış hayat bulur. Diliyorum, umuyorum bizi yönetenler buna uygun adımlar atarlar" diye konuştu.

YAŞAR KEMAL'İN VEFATI

Sakık, Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesi için sesini yükselten, emek veren, bedel veren Yaşar Kemal'i saygıyla, rahmetle ve sevgiyle andığını ifade etti.

Yaşar Kemal'in vasiyetini yerine getirdiğini söyleyen Sakık, şöyle devam etti:

"Yaşar Kemal ağabey, son sözlerinde 'Hiç biriniz zalimden yana tavır almayın, savaştan yana olmayın, hep mağdurun yanında olun' diyordu. Biz de ona buradan sesleniyoruz. Ben mazlumdan yana olduğum için buradayım. Zalime karşı bu halkın dik durması için Ağrı'dayım. Böylelikle Yaşar ağabeyin vasiyetini yerine getiriyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Öcalan Yaşar Kemal Sırrı Sakık Ağrı Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (33)

sancarhan:

Adam olun, sadece hükümetten degil millette destekler. Samimi olmayi ögrenin önce. Pkk, katliam müessesidir. Uyusturucu, silah, kacakcilik, adam kacirma, harac toplama, dis güclere hizmet. Sizce bu terör örgütü silahi birakirmi?Birakmaz, kardesim. Önemli olan Kürt siyasetinin bu zincirleri kirmasi, arasina böyle terör cetelerine mesafe koymasi. Silahlarin gölgesinde baris olmaz, olmasinda, istemiyoruzda. Eger bir baris süreci yürüyorsa bu milletin duyarliligi, hassasiyeti yüzündedendir. Ama herseyin de bir sabri vardir.

5
83
yanıtYanıtla
dogumobilWeb@haberler.com:

Sirini arkasindaki adam besir atalaya benziyor

51
1
yanıtYanıtla
Oyum artık MHP yeMobil-IOS:

Devlet silah bırakmaz siz bırakıp diz çökeceksiniz bölücülük yapmayacaksınız adam gibi yaşayacaksınız bu ülkede hainlik yapmayın canımı yiyin arkadaş

22
19
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

SAKIK AİLESİ DE ÇOK ASİL ÇIKTI BİRİ MUHBİR OLDU DİĞERİ AKP''DEN VEKİL BİR DE SIRRI GİBİ BİR YALAKASI ÇIKTI.

22
16
yanıtYanıtla
TÜRKOmobilWeb@haberler.com:

Kürde AŞ IŞ YOK

6
31
yanıtYanıtla
39 trakyalı:

pkk a silahı bırakmaz

12
22
yanıtYanıtla
X-Men Mobil-IOS:

Bu adam ne demek istiyor . O Silahları taşıyan terörist peki sen kimsin???

8
26
yanıtYanıtla
TÜRKOmobilWeb@haberler.com:

Atatürk dersimi napti can Dersimli

3
28
yanıtYanıtla
ağrı merkezMobil-ANDROID:

ağrının onuru

18
7
yanıtYanıtla
ŞANLImobilWeb@haberler.com:

KÜRDE VE DERSIMLIYE AŞ IŞ YOK

7
18
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title