Haberler

Şırnaklıların Çadırlarda Buruk Bayramı

Şırnaklıların çadırlarda buruk bayramıŞırnak'ta Mart ayında başlayıp Haziran ayında sona eren operasyonlar sırasında evlerini terk ederek kent yakınlarında kurdukları çadırlarda barınan vatandaşlar Kurban Bayramı'nı buruk karşıladı.

Şırnaklıların çadırlarda buruk bayramı

Şırnak'ta Mart ayında başlayıp Haziran ayında sona eren operasyonlar sırasında evlerini terk ederek kent yakınlarında kurdukları çadırlarda barınan vatandaşlar Kurban Bayramı'nı buruk karşıladı. Şırnak Belediyesi'nin tankerlerle su ihtiyaçlarını karşıladığı Şırnaklılar kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle büyük bir endişe içinde.

Şırnak'ta 14 Mart'ta PKK'lılar tarafından kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması amacıyla başlayan operasyonlar 4 Haziran'da sona ermesine rağmen kent merkezindeki sokağa çıkma yasağı halen devam ediyor. Çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanların büyük bölümü çevre ilçe ve köylerdeki akrabalarının yanına yerleşirken yaklaşık 2 bin aile ise Şırnak yakınlarındaki Toptepe, İkizce ve Konutlar bölgesinde kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Şırnak'a 10 kilometre mesafede kurdukları çadırlarda barınan Şırnaklıların su ihtiyacı Şırnak Belediyesi tarafından tankerlerle karşılanırken, sürekli elektrik olmaması ise büyük bir sorun oluşturuyor. Kimisi meşe ağaçlarını kullanarak barınma yeri yapan kimisi ise buldukları eski çadırları kuran Şırnaklılar sorunlarına hiç kimsenin el atmamasından ve yardım etmemesinden yakınıyor. Bulundukları tepenin tam karşısında yer alan Şırnak'ı uzaktan gözetleyen ve terk ettikleri evlerinin durumundan haber alamadıkları için üzülen Şırnaklılar yetkililerin sorunlarını çözmesini bekliyor. DHA muhabirinin durumlarıyla ilgili sorduğu sorulara 7 aydır buradayız. 5 günde bir Şırnak Belediyesi tankerlerle bize su getiriyor ancak o da yetmiyor. Elektrik sıkıntısı çekiyoruz. O da sadece gece 3 saat veriliyor. Perişan durumdayız. Kimse sorunumuza el atmıyor. Çocuklarımız doğru dürüst okula gidemeden bu çatışmalar başladı ve okullar kapandı. Eylül ayı sonunda okullar açılacak ancak çocuklarımız yine okula gidemeyecek. Bayram geldi ancak bizim hiç hiçte hoş gelmedi. Herkese çok kızgınız, başka bir şeyde demek istemiyoruz. Durumumuz zaten ortada dediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Belediyesi Kurban Bayramı 14 Mart PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title