Haberler

Şırnaklı Gençler 'Kör Hedef' ile Seyirci Karşısına Çıkacak

Şırnak'ta çeşitli meslek gruplarından 30 genç, izinli günlerinde bir araya gelerek sinema filmi çekiyor.

Şırnak'ta çeşitli meslek gruplarından 30 genç, izinli günlerinde bir araya gelerek sinema filmi çekiyor.

Valilik izniyle gerçekleştirilen çekimlerde Şırnak'ın farklı mekanlarını kullanan gençler sinemaseverlerin karşısına çekecekleri uzun metrajlı aksiyon filmi 'Kör Hedef' ile çıkacak. Gençler emanet giysiler ve kısıtlı imkanlarla çektikleri filmle Şırnak'ın sinema ile tanıtılmasını hedefliyor. Şırnak'ta şoför, kasap, radyo programcısı olarak görev yapan gençler her hafta pazar günü bir araya gelerek, Güneydoğu'da görev yapan bir polis memurunun kardeşinin öldürülmesinin ardından mafya gruplarıyla girişilen hesaplaşmayı anlatan 'Kör Hedef' filminin çekimlerinde rol alıyor. Aksiyon dolu sahnelerin yer aldığı filmin çekimleri için en çok Şırnak'ta mesire alanı olarak bilinen Müşüle mevkiisi ve Cizre'nin tarihi yerleri olan Bırca Belek ve Kırmızı Medrese kullanılıyor. Oyunculardan Talat Akıl, "Temel amacımız Şırnak'ı dünyaya tanıtmak. Güzel Cizre'mizi dünyaya tanıtmak. Bugün Cizre'nin çok güzel tarihi yerleri var, Bırca Belek var, bir Mem u Zin kültürü var bir Mem u Zin Türbesi var, Kırmızı Medrese dediğimiz tarihi yerler var. Bunları kültürel bir şekilde dünyaya tanıtmamız lazım" dedi.

Oyunculardan Mehmet Halil Tutar ise "Şöyle bir şey vardır aslında 7. sanat dediğimiz sinema aslında romancılığın gösterilişi olarak karşımıza çıkıyor. Bugün sinema tarihine bakarsak çok güzel şeyler yaşanabiliyor sinemada. Hani biz niye yapmayalım. Biz Şırnaklı gençler olarak zaten bir 30-40 kişilik gruptan oluşuyoruz. Şırnak'ı görsel medyada diğer insanlara tanıtmak, amacımız budur. Onun dışında finansman açıdan bakarsak aslında şu ana kadar hiçbir destek görmedik. Tamamen kendi imkanlarımızla bu işi yürütüyoruz. Aslında şöyle bir şey vardı. Bizim hiç kimseden bir eksiğimiz yok. Düşünün bir deli yürek tiplemesiyle, falan kişi ya da bir kurtlar vadisindeki Polat karakteri bizim için aslında oda bizim gibi bir insan onun yaptıklarını bizde yapabiliyoruz burada. Çünkü onların yaşadıkları imkanlar aslında çok doğa ötesi yani çok harika olanakları var. Bizimde öyle olanaklarımız olsa her şeyin üstesinden gelebileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Haydar Tüfekçioğlu rolünü üstlenen Şehvan Uğur da, "Bizim rolümüz silah kaçakçılığıyla ilgili. Bütün silahlar ben zaten veriyorum. Şu anda rolümüz odur" şeklinde konuştu.

Filmin genç yönetmeni ve aynı zamanda oyuncusu Kadri Saltan, "Geçmişten gelen bir sinema merakım var. İbrahim arkadaşımla gönüllü arkadaşları topladık böyle bir projeye imza atmak istiyoruz. Filmin ismi 'Kör Hedef' bir aksiyon filmi. Amacımız gençleri sinemaya kazandırmak. Şırnak'ta söyle bir film projeye imza atmak. Filme ilgi çok katılmak isteyen arkadaşlar var" ifadelerini kullandı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bırca Belek Şırnak Cizre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title