Haberler

Şırnak Valiliği'nden 'Sınırda Kaçakçılık' Uyarısı

ŞIRNAK Valiliği, Suriye ve Irak sınırılarında kaçakçılığın 'Olağan ticari faaliyet' gibi gösterilmeye çalışıldığını belirterek, "Terör örgütlerinin sınır bölgelerindeki faaliyetleri ve güvenlik kuvvetlerimizin teröristlere karşı yürüttüğü mücadele göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızın sınır bölgelerinde girişlerinin yasak olduğu alanlardan uzak durmaları gerekmektedir" açıklamasını yaptı.

ŞIRNAK Valiliği, Suriye ve Irak sınırılarında kaçakçılığın 'Olağan ticari faaliyet' gibi gösterilmeye çalışıldığını belirterek, "Terör örgütlerinin sınır bölgelerindeki faaliyetleri ve güvenlik kuvvetlerimizin teröristlere karşı yürüttüğü mücadele göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızın sınır bölgelerinde girişlerinin yasak olduğu alanlardan uzak durmaları gerekmektedir" açıklamasını yaptı.

Şırnak Valiliği, Suriye ve Irak sınırlarındaki kaçakçılık olaylarıyla yaptığı açıklamada, sonra yıllarda kaçakçılığın 'Olağan bir ticari faaliyet' olarak gösterilmeye çalışıldığını vurguladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bu nedenle; sınır ticareti dahil her türlü ticari faaliyetin yasal yollardan yapılması gerekmektedir. Kaçakçılık faaliyetleri suçtur. Bu suçu işleyenler güvenlik kuvvetlerince men edilir ve kaçakçılığa konu eşyaya el konulur. Vatandaşlarımız kendi can ve mal güvenliği bakımından her türlü kaçakçılık faaliyetlerinden uzak durmalıdırlar. Sınırları korumakla ve kaçakçılıkla mücadele ile görevli olan kamu görevlilerimiz sınırlarımızdan her türlü yasa dışı geçiş ve kaçakçılık faaliyetleri ile ilgili kararlılıkla ve etkin bir şekilde sürdürdükleri mücadeleye devam edeceklerdir. Terör örgütlerinin sınır bölgelerindeki faaliyetleri ve güvenlik kuvvetlerimizin teröristlere karşı yürüttüğü mücadele göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızın sınır bölgelerinde girişlerinin yasak olduğu alanlardan uzak durmaları gerekmektedir." - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Valiliği Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title