Haberler

Şırnak Valiliği'nden Öldürülen Kuyumcu ile İlgili Açıklama

Şırnak'ın İdil ilçesinde Ramazan ayının başlangıcında evinin önünde öldürülen ve altın dolu çantaları çalınan 23 yaşındaki kuyumcu Osman Hacı Muratoğlu cinayeti ile ilgili 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 17 Haziran 2015 günü İdil ilçesinde Osman Hacımuratoğlu isimli şahsın öldürülmesi olayı ile ilgili olarak 11 Temmuz 2015 günü İdil ve Midyat ilçelerinde tespit edilen adreslere yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi belirtildi. Açıklamada, "Gerçekleştirilen operasyon kapsamında olayla ilgisi olduğu değerlendirilen toplam 8 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, maktulden gasp edildiği değerlendirilen 77 adet yüzük, 6 adet set gerdanlığı, 16 adet bilezik, 10 adet madalyon zinciri, 3 çift küpe, 2 adet kolye uçlu zincir, 1 adet tek küpe, 4 adet bileklik, 1 adet oksitlenmiş bileklik, 1 adet küçük el çantası içinde cüzdan, banka dekontları, 3 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, bu silaha ait 17 adet şarjör, 352 adet mermi, 61 adet boş kovan, 3 adet ruhsatsız av tüfeği ve 1 adet otomatik av tüfeği ele geçirilmiştir. İdil Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatları doğrultusunda yakalanan şahıslardan 4'ü ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmış, 4'ünün ise mevcutlu olarak hazır bulundurulması istenilmiştir. Savcılık sorgusu sonrası 2 şahıs daha serbest bırakılmış, mahkemeye sevk edilen ve olayın failleri olduğu tespit edilen 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir" denildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Valiliği Midyat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title