Haberler

Şırnak'taki Terör Saldırısı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerin yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan polis memuru Sabri Altınbaş'ın cenazesi, memleketi Düzce'de defnedildi.

Şırnak'tan havayoluyla Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'na, oradan da karayoluyla Düzce'ye gönderilen şehidin naaşı, Kaynaşlı ilçesine bağlı Darıyeri Yörükler köyündeki babaevine getirildi.

Burada helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, köy girişinde hazırlanan tören alanına götürüldü.

Burada düzenlenen törene, şehit polisin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Düzce Valisi Ali Fidan, Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, belediye başkanları, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehit polisin eşi Sevcan Altınbaş ve yakınları töreni gözyaşlarıyla izlerken, şehidin teyzesinin kızı Makbule Kocaman da tabuta sarılarak bir süre ağladı.

İl Müftüsü Selami Emen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından 1,5 yaşındaki bir erkek çocuk babası olan Sabri Altınbaş'ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Silopi'de dün zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 polis şehit olmuş, bir polis ise ağır yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Silopi Şırnak Düzce Yerel Haberler

title