Haberler

Şırnak'taki Terör Operasyonu

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Emre Beker'in cenazesi, memleketi Çorum'da, imam olan babasının kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Emre Beker'in cenazesi, memleketi Çorum'da, imam olan babasının kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Evli ve bir çocuk babası şehit Beker'in (28) naaşı, Şırnak'taki resmi törenin ardından uçakla Amasya Merzifon Havaalanı'na, buradan da konvoy eşliğinde karayoluyla Çorum'un Mimar Sinan Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Beker'in cenazesi için burada helallik alındı. Şehidin babası Uğur, annesi Urkiya ve eşi Sümeyye ile yakınları, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada fenalık geçiren şehidin annesi ile eşine, sağlık ekiplerince müdahale edildi. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin imam olan babasını, İl Müftüsü Ahmet Akın teselli etmeye çalıştı. Şehidin 4 yaşındaki oğlu Emir de bir yakınının kucağında törene getirildi.

Şehidin cenazesi, helallik alınmasının ardından doğum yeri olan merkeze bağlı Boğabağı köyüne götürüldü. İkindi namazını müteakip mezarlık yanındaki alanda düzenlenen cenaze töreninde, şehidin özgeçmişi okundu. Beker'in cenazesi, Fatih Sultan Mehmet Cami İmamı olan babası Uğur Beker'in kıldırdığı cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Mezarlıkta Emre Beker için meslektaşları saygı atışı yaparken, şehidin eşi ve çocuklarını polis memurları teskin etmeye çalıştı.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çorum Valisi Ahmet Kara, TBMM İdare amirleri Salim Uslu ve Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kahramanmaraş'tan geçici görevle Şırnak'a giden özel harekat polisi Emre Beker, kent merkezinde 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu"nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Merzifon Şırnak Amasya Çorum Güncel Haberler

title