Haberler

Şırnak'taki Mayınlı Saldırı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu şehit olan polis memuru Savaş Akyol'un Ankara'daki baba evinin önüne taziye çadırı kuruldu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu şehit olan polis memuru Savaş Akyol'un Ankara'daki baba evinin önüne taziye çadırı kuruldu.

Sincan Ulubatlı Hasan Mahallesi Birsel Sokak'taki baba evine Sincan Belediyesi taziye çadırı kurdu, vatandaşlar da evlerinin balkonlarına Türk bayrakları astı.

Baba Doğan Akyol, çadırda taziyeleri kabul etti.

Şehidin dayısı Uğur Başer, 22 yaşında şehit olan Savaş Akyol'un 15 gün sonra düğününün olacağını belirterek, "Allah'a havale ediyoruz, hiç boştan yere sevinmesinler" dedi. Başer, şöyle konuştu:

"Bir Savaş öldü ama hiç merak etmesinler, intikamını alacak çok Savaşlar var ailemizde. Hiçbiri sevinmesin. Gözyaşlarımız sadece düğünü olacağı için, öldüğü için değil. Allah'ın şehadetine erdi. Mekanı cennet olsun inşallah.

Sadece devlet büyüklerimize şunu söylüyorum, lütfen ve lütfen bunu bitirin bir an evvel. Biz çözüm süreci istemiyoruz, bu terörün bitmesini istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz."

Şehidin komşuları ve yakınları da 1993 doğumlu Savaş Akyol'un 22 Ağustos'ta kına, 23 Ağustos'ta da düğününü yapacağını, hatta bunun için evini tutup eşyalarını bile aldığını, düğün kartlarını da kendisinin dağıttığını söyledi.

Akyol'un yakında düğün yapacağı için kısa süre önce Fatmanur Akyol ile resmi nikah kıydığı öğrenildi.

Akrabaları, Şehit Akyol'un yarın memleketi Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde, öğle namazının ardından toprağa verileceğini bildirdi.

Öte yandan, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ile Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna da şehit evine gelerek aileye taziyelerini iletti.

Kaynak: AA / Güncel

Sincan Silopi Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title