Haberler

Şırnak'taki Kaçak İşletilen Maden Ocaklarına Yönelik Genelge

Valilik, yayımladığı genelgede, Şırnak'taki kaçak işletilen maden ocaklarındaki üretim faaliyetlerinin yasaklandığını hatırlatarak, tüm yetkili ve görevlileri bu konuda duyarlı olmaları ve gereken önlemi almaları konusunda uyardı.

Şırnak Valiliği yayımladığı genelge ile ilde kaçak işletilen maden ocaklarındaki üretim faaliyetlerinin yasaklandığını hatırlatarak, tüm yetkili ve görevlileri bu konuda duyarlı olmaları ve gereken önlemi almaları konusunda uyardı.

Vali Hasan İpek imzalı genelgede, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ)  Genel Müdürlüğü görevlilerince 31 Aralık 2013'te Şırnak sınırları içerisinde yer alan ve kaçak işletilen 16399 sicil sayılı 4. grup maden işletme ruhsat sahasındaki tüm açık ve yeraltı ocaklarının faaliyetlerinin can ve mal emniyetini tehlikeye atacak şekilde yapıldığının tespit edilmesinin ardından, sahanın üretime kapatılması için işletmeci firmanın yazılı olarak uyarıldığı ifade edildi.

Kaçak maden ocağı işletenlere defalarca uyarıda bulunulmasına rağmen hiçbir önlem alınmadığı ve ocakları kapatılmadığı belirtilen genelgede, bunun üzerine İl Özel İdaresi tarafından sahanın tüm yollarının kapalı olduğunu gösteren duyurular konulduğunu, iş makineleriyle kapatılan karayollarında kaçak üretime yönelik kontrol noktaları oluşturulduğu bildirildi.

Genelgede, kaçak üretim yapanlarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu ancak tüm bu engellemelere rağmen bazı şahıslarca kendi nam ve hesaplarına kaçak üretim faaliyetlerine devam edildiğine vurgu yapılarak, şunlar kaydedildi:

"Geçen ay meydana gelen göçük ve zehirlenmeler sonucu 5 işçinin vefat etmesinin ardından valiliğin talimatıyla Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ)  tarafından ocaklara verilen elektrik kesilmiştir. Bu kapsamda 4. grup maden işletme ruhsat sahasındaki tüm üretim faaliyetleri ve sevkıyatları TKİ tarafından yasaklandığı için tüm yetkili ve görevlilerin bu konuda duyarlı olmalarını ve gerekli önlemleri almaları gerekmektedir. Aksi takdirde görevini gereği gibi yapmayanlar hakkında yasal işlem yapılabileceKTİR." - Şırnak

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kömür İşletmeleri Şırnak Valiliği Hasan İpek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title