Haberler

Şırnak'ta Yöresel Kıyafet Giyen Öğretmenler, Şemmame Oynadı

Güncelleme:

Şırnak'ta kadın öğretmenler, 'Öğretmenler Günü'nde yöreye özgü renga renk kıyafet giyerek çeşitli halk oyunlarını oynadı.

Şırnak'ta kadın öğretmenler, 'Öğretmenler Günü'nde yöreye özgü renga renk kıyafet giyerek çeşitli halk oyunlarını oynadı.

ÖĞRETMENLER SEGAVİ OYUNUNU OYNADI

Şırnak'ta Öğretmenler Günü etkinlikleri valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ardından Kültür Merkezi'nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Törende, mesleğe yeni başlayan öğretmenler de yemin ettikten sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelerek Şırnak'ta görev yapan öğretmenler ile Şırnaklı öğretmenler, giydikleri yöresel kıyafetlerle yöreye ait halk bablekan, şemmame ve segavi oyunlarını oynadı. Oynanan oyun büyük beğenildi.

"KIYAFETLERİ GİYMEK ZORDU"

Öğretmenlerden Zahide Manas, yöneticileriyle yaptıkları görüşmede kendilerinin yöreye ait folklor ekibi kurduklarını, çalışmalara başladıklarını söyledi. Manas, "İki hafta bir çalışmamız oldu. Bir hafta davulla oynadık. Daha önce bildiğim için zorluk çekmedim. Arkadaşlara da bireysel olarak oynadık bir hafta. Çok güzeldi yalnız o kıyafetler giymek zordu. Ama yinede güzeldi" dedi.

Öğretmen Özlem Bilge de, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen öğretmenler olarak Şırnaklı çocuklara faydalı olmaya çalıştıklarını belirterek, "Buradaki çocuklara eğitim ve öğretim vermekten dolayı mutluyum. Böyle bir etkinliğe katıldığım için de mutluyum, gurur duyduk. İnşallah bizi izleyenler de bizimle aynı duyguyu paylaşmıştır. Her kese teşekkür ederim" diye konuştu.

BİRİKİMLERİMİ BAŞKA YERLERE TAŞIYACAĞIM

Şırnak TOKİ İlkokulu öğretmenlerinden Gamze Didik ise, "Böyle bir organizasyonda yer almaktan çok mutluluk duyuyorum. Buranın yöresel oyununu oynamaktan, aynı zamanda büyük haz duydum ve öğrendiğim için birikimlerimi başka yerlere taşıyacağımı düşünüyorum" diye konuştu.

Programa Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgül, 23'ncü Jandarma Sınır tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Dönertaş, Şırnak İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Sakaoğlu, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Alagöz Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (17)

SERHAT AKTAŞ:

HADİ BUNLAR EDEPLİCE GİYİNMİŞ BİR DE DÜĞÜNLERDE DARACIK KOTLA, SIMSIKI BLUZLERLE HOPLATA HOPLATA OYNAYAN KIZLAR ÇIKIYOR BEN UTANCIMDAN BAKAMIYOM AMA BABALARI ANALARI GAYET RAHAT. BİRDE BATIYA LAF EDERLER. O SAHNELERİ GÖRSENİZ 15 GÖĞÜS TEPİNİYOR. SALLAMA ÇALKALAMA HER ŞEY VAR. YAZIKLAR OLSUN HEMŞERİLERİME

13
22
yanıtYanıtla
serhat Mobil-ANDROID:

kültürümüzdeki kiyafetimize tahammülü olmayanlar, bizden bu kadar nefret ediyorsanız buyrun bölünelim...

24
9
yanıtYanıtla
osmanlimobilWeb@haberler.com:

Yaziklar olsun sizin gibi ögretmen bozuntularina Atatürk ve dedelerimiz devletin ogretmeni kürte oynasin diye bu vatanda kan dokmedi siz ne yaparsaniz yapin bu vatani kimse bölemiyecek gerekirse tas uzerinde tas omuz uzerinde bas koymayiz göreceksiniz

9
23
yanıtYanıtla
KÜRT KIZI ROZAmobilWeb@haberler.com:

oynamak zorundalar

9
23
yanıtYanıtla
ÖMER:

Maalesef halen kültürel zenginlik diyen zihniyetler var cidden bunun kültürel zenginlikle alakası yok O Öğretmenlerimizin Allah yardımcısı olsun zaten O Bölgelerde devlet filan kalmadı. Şimdi buradakinler çıkıp güzel Bir Horon neden oynayamazdı? Şırnaktaki Şırnaklılar horon oynasınlar bakalım esas budur gerçek kültürel zenginlik yoksa oraya Görev gelmiş Öğretmenlere birşeyleri giydirip oynatmak değil.

10
22
yanıtYanıtla
cengiz:

bunu kültürel zenginlik diye adlandıran andavallar. siz eğer bir kürt faşistinin ağzından'' gelen öğretmenlere yöresel kıyafetlerimizi giydirip kürtçe şarkıyla dans ettiricez ''cüm lesini duymadıgınız sürece burdaki olayı anlayamazsınız . devlet politikasına zorla alet edilen zavallı öğretmenlere acıyorum.

9
22
yanıtYanıtla
hasan:

kürtlere ait hiç bir kültür yoktur halay bile ova oyunudur kürtler dagdan nezam inmiş halay örenmiş nezaman var olmuş bende bilmiyom mantar gibi nerden türedilerse

8
19
yanıtYanıtla
şoparMobil-ANDROID:

napsın gariplerim vurulmayalım diye şekilden şekile giriyorlar...

5
18
yanıtYanıtla
SONER YİĞİTMobil-IOS:

Helal olsun bayan Öğretmenlerimize

13
9
yanıtYanıtla
ÇOK YAZIK:

şemmame yi asker şehit olduğunda oynar bu mahluklar. böyle öğretmen olacağıma bulaşık yıkar temizlik yaparım bari ihanete ortak olmam

10
12
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title