Haberler

Şırnak'ta Yeni Başkanlar Mazbatalarını Aldı

Şırnak'ta 30 Mart seçimleri sonrasında Şırnak Belediye Başkanlığı'nı kazanan BDP'li Serhat Kadırhan, merkez Kasrik Belde Belediye Başkanı AK Parti'li Sadun Şanlı ile Kumçatı Belde Belediye Başkanı BDP'li Mehmet Demir, mazbatalarını bugün aldı.

Şırnak'ta 30 Mart seçimleri sonrasında Şırnak Belediye Başkanlığı'nı kazanan BDP'li Serhat Kadırhan, merkez Kasrik Belde Belediye Başkanı AK Parti'li Sadun Şanlı ile Kumçatı Belde Belediye Başkanı BDP'li Mehmet Demir, mazbatalarını bugün aldı.

Şırnak Adliyesi'ne gelerek mazbatasını Ağır Ceza Hakimi ve İl Seçim Kurulu Başkanı Şaban Güven'den alan BDP'li Şırnak Belediye Başkanı Avukat Serhat Kadirhan, ilk icraatının halk toplantısı olacağını söyledi. Mazbatasını aldıktan sonra adliye binası önünde kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Kadırhan ve beraberindekiler, toplu olarak adliye binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ağır Ceza Hakimi ve İl Seçim Kurulu Başkanı Şaban Güven, mazbataları vermeden önce yaptığı konuşmada, Şırnak'ta seçimlerde herhangi bir olayın yaşanmadığını belirterek, tüm adaylara teşekkür etti. Daha sonra İlçe Seçim Kurulu Başkanı Barış Çömert, AK Parti'li Kasrik Belde Belediye Başkanı Sadun Şanlı ve BDP'li Kumçatı Belde Belediye Başkanı Mehmet Demir'e mazbatalarını vererek, başarılar diledi.

Mazbatasını alan Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, Şırnak Belediyesi bahçesinde eski Başkan Vekilli Faik Saltan ve belediye personeli tarafından karşılandı. Daha sonra makamda devam eden devir-teslim töreninde, konuşan eski Başkan Vekili Saltan, "Bugüne kadar yaptığımız hizmet yarışı bayrağını yeni başkan Serhat Kadırhan'a teslim ediyorum. Bundan sonra hizmeti en iyi şekilde yapacağına inanıyor, kendisine başarılar diliyorum" dedi.

Makam koltuğuna oturan Belediye Başkanı Serhat Kadırhan ise, "Bugünden sonra hizmet seferberliğine başlıyoruz. Ak yüzümüzle 5 yılımızı hizmetle geçireceğiz. Seçim çalışmasında çalışma yürüten tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, kendilerine başarılar diliyorum. Yapacağımız ilk icraat halk toplantısı olacak. Halkın ne istediğini öğreneceğiz ve onlarla birlikte halk belediyeciliğini yaratacağız" diye konuştu. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serhat Kadırhan Ak Parti Kumçatı Kasrik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title