Haberler

Şırnak'ta Ydg-H'ye Büyük Darbe

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı’nca alınan istihbaratların değerlendirilmesi sonucu PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ye ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'nca alınan istihbaratların değerlendirilmesi sonucu PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, YDG-H üyelerince Suriye'den kaçak yollarla silah temin edileceği bilgisinin alınması üzerine, Şırnak, İdil ilçesi Yağmurca köyü mevkiinde 16 Şubat 2015 tarihinde saat 22.00 sıralarında, R.A. isimli şahsa ait 47 AC 306 plakalı araç durdurulduğu belirtildi. Açıklamada, "Araçta yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanılmamış olup, aracın yakınlarında yapılan aramalarda araçtan atıldığı değerlendirilen 1 adet 9 milimetre Glock, 1 adet 7.65 milimetre Beretta marka ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait 2 adet şarjör ve 7 adet 7.65 milimetre tabanca fişeği ele geçirilmiştir. Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden R.A. ile araçta bulunan İ.Ç. ve O.Ç. isimli şahısların İdil, Yağmurca ve Açma köylerinde bulunan ev ve eklentilerinde yapılan aramada, 3 adet 9 milimetre çapında ruhsatsız Glock, 1 adet 7.65 milimetre çapında ruhsatsız Vizör marka tabanca, 8 adet tabanca şarjörü, 2 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 60 adet 7.62 milimetre Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 adet dürbün, 1 adet koltuk altı kılıf ele geçirilmiştir. Ayrıca, aynı bölgede bölücü terör örgütü işbirlikçileri tarafından temin edilen tıbbi malzemelerin, Şırnak'ın İdil ilçesi Yağmurca köyü sınır hattından, bölücü terör örgütünün Suriye kolu PYD terör örgütüne gönderileceği duyumunun alınması üzerine, 16 Şubat 2015 tarihinde saat 22.30 sıralarında Yağmurca köyü çıkışında Ş.A. yönetimindeki 73 AF 190 plakalı araç durdurularak yapılan aramada, 2 büyük çanta içerisinde çok miktarda çeşitli markalarda ilaç bulunmuştur. İdil Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla, O.Ç. isimli şüpheli ise gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış, diğer 3 şüpheli ise ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır" denildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Valiliği Suriye Glock Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title