Haberler

Şırnak'ta "Ülkemi ve Üniversitemi Tanıyorum Projesi"

Şırnak'ta "Ülkemi ve Üniversitemi Tanıyorum Projesi" kapsamında düzenlenen gezi programıyla 46 lise öğrencisi, 5 üniversiteyi ziyaret edecek.

Şırnak'ta "Ülkemi ve Üniversitemi Tanıyorum Projesi" kapsamında düzenlenen gezi programıyla 46 lise öğrencisi, 5 üniversiteyi ziyaret edecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde İlim Yayma Cemiyeti ile birlikte yürüttüğü "Ülkemi ve Üniversitemi Tanıyorum Projesi" kapsamında Şırnak'ta çeşitli liselerin son sınıflarında okuyan 46 öğrenci İlim Yayma Cemiyeti Şırnak Şubesi öncülüğünde Kayseri Abdullah Gül, Erciyes, Nevşehir, Uludağ ve Harran Üniversitelerini gezme imkanı bulacak.

Geziye katılacak öğrencilere Şırnak Öğretmenevinde verilen yemekte konuşan İlim Yayma Cemiyeti Şırnak Şube Başkanı Rezzan Birlik, üniversite sınavlarına hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin moral ve motivasyonlarını arttırmak ve Şırnak dışındaki dünyayı görmelerini sağlamak amacıyla proje hazırladıklarını söyledi.

Şırnaklı gençlere rehberlik yapmak istediklerini anlatan birlik, şöyle dedi:

"Buradaki dünyadan daha büyük bir dünyaya gideceksiniz. Bakış açınız ve çizginiz değişecek. Eğitim ve öğretimde gençlerimizin daha iyi yerlere gelebilmesi ve sizlere yol göstermek, rehberlik etmek amacıyla bu projeyi hazırladık. Şırnak'ı eğitimdeki son sıralardan daha yukarılara ve daha iyi noktalara getirmek adına gençlerimizin üniversiteleri gezerek, görerek yeni dünyalar keşfetmelerini sağlamak istiyoruz."

Yemeğe katılan Şırnak Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Muhammed Ersöz, Şırnak Üniversitesi Basın Müşaviri Adem Seleş ve Anadolu Lisesi Müdürü Nadir Algur da, üniversite eğitiminin önemi hakkında söz alarak, görüşlerini ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Abdullah Gül Kayseri Şırnak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title