Haberler

Şırnak'ta Stk'lardan Açıklama: Işid'in Hedefi Kürt Kazanımları

Şırnak'ta stk'lar basın açıklaması yaparak IŞİD saldırılarına tepki gösterdi. Açıklamayı okuyan Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, IŞİD'in hedefinin İslamiyet, şeriat ya da özgürlük olmadığını belirterek, hedefin sadece Kürt kazanımları olduğunu söyledi.

Aralarında Şırnak Barosu, Ticaret ve Sanayi Odası, Şırnak Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği, Cizre, Silopi, İdil, Uludere ilçeleri ile merkezde faaliyet yürüten sivil toplum örgütleri, Suriye'nin Rojava bölgesindeki Kobani kentinden dün Türkiye'ye gelen mültecilerin sorunları ile İŞİD saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Şırnak Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi.

Açıklamayı yapan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, IŞİD terör örgütünün hedefinin, Irak ve Suriye'deki Kürt kazanımları olduğunu belirterek, "Kürt tarihi dünya literatürüne 'katliamlar tarihi' olarak geçmeye maalesef devam etmektedir. Ortadoğu'da birleşen kirli ittifaklar, Kürtler'in yaşam hakkına yapılan ağır saldırıları görünmez kılmıştır. Geçmişte farklı adlar, farklı kimliklerle Kürtleri katledenler bugün de IŞİD terör örgütü adı altında çeşitli devletlerden aldıkları güç ve destekle Kürt sivil halkına karşı en ağır ve barbarca suçları işlemektedir. IŞİD adı altına terörize olan ve sunni selefi çizgiye mensup olduğunu deklare eden IŞİD terör örgütünün, Kobani'de yaşayan sünni olan Kürtler'e saldırılarının sadece IŞİD terör örgütü ile izah edilemeyeceğinin ve işin uluslararası bir boyutunun olduğunu açıkça ifade ediyoruz. Hedef İslamiyet, şeriat ya da özgürlük değil, sadece Kürt kazanımlarıdır. Hiçbir evrensel değere tabi olmayan bu vahşi grup, Şengal'de katliamlarıyla onbinleri göçe zorlamışken, şimdi de bütün gücüyle Kobani bölgesine saldırılarını yoğunlaştırmış, bu saldırılar nedeniyle yüzlerce sivil hayatını kaybetmiş, binlercesi yaşam alanlarını terk etmek durumunda kalmıştır. Bu vahşi saldırılara karşı Kobani halkıyla dayanışma içinde olmak, insani sorumluluğun gereği olduğu gibi, Kobani'deki sivil Kürt halkını korumak, devletlerin ve uluslararası toplumun da ahlaki ve hukuki bir sorumluluğudur" dedi. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nuşirevan Elçi Kobani Şırnak Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title